2 iunie 2020

1,4 milioane de britanici își tratează condițiile cronice cu canabis ‘la negru’

Foto: highandpolite.co.uk

Please support my work by sharing:

1,4 milioane de adulți din Marea Britanie utilizează canabis obținut ilegal pentru a trata o afecțiune cronică, potrivit unui nou sondaj realizat de Centrul Medicinal al Canabisului (CMC). Acest sondaj nu include consumatorii de canabis recreativ și consumatorii de CBD.

Estimările anterioare arătau că între 50.000 și 1,1 milioane de oameni din Marea Britanie foloseau canabis în scopuri medicale. Din cel mai mare eșantion din sondaj, numărul de persoane care au afirmat că folosesc canabis cumpărat din stradă pentru o problemă medicală este de aproximativ 2,8% din populația adultă. Dintre aceștia, 56% folosesc zilnic canabis pentru a-și trata simptomele. Alți 23% îl folosesc săptămânal. 9% dintre utilizatori nu au cheltuit nimic (ceea ce înseamnă că au crescut personal planta), 44% au cheltuit până la 99 de lire pe lună, iar 21% cheltuiesc între 100 și 199 de lire .

Ann Keen, președintele al Cannabis Advocacy and Support Services și Fellow of Queen’s Nursing Institute, a declarat:

„Aceste cifre demonstrează numărul mare de pacienți din Marea Britanie cu afecțiuni cronice care simt că nu au de ales și riscă să-și procure medicamentația de pe piața infracțională. Soluțiile controlate, sigure, dar inovatoare, trebuie explorate cât mai curând posibil”.

Sursa: highandpolite.co.uk


Please support my work by sharing: