lun. mart. 30th, 2020

Amsterdam interzice turiștilor să mai viziteze Red-Light District și coffee shop-urile din 1 aprilie?

Foto: redumbrellafund.org

Please support my work by sharing:

Amsterdam interzice de la 1 aprilie toate vizitele în grupuri în Red-Light District (RLD). Cei care nu se conformează ar putea fi supuși unei amenzi de până la 7.500 EUR. Noile reguli cu privire la vizitele turiștilor în Red-Light District vizează reducerea supraaglomerării în aceste zone, ceea ce reprezintă o neplăcere pentru rezidenți „nu mai avem spațiu pe stradă” și a celor care oferă servicii sexuale „avem nevoie de un mediu de lucru mai fiabil”.

Foto: redumbrellafund.org

Este, de asemenea, luată în considerare o interdicție care interzice turiștilor să viziteze și faimoasele cafenele din oraș unde se vinde canabis pentru uz personal. Autoritățile locale speră că ambele măsuri pot contribui la soluționarea problemei în creștere a turismului din oraș, despre care se spune că va întâmpina în jur de 17,4 milioane de vizitatori pe an, potrivit celor mai recente cifre ale organizației turistice a orașului.

Oficialii orașului încearcă să construiască un „centru erotic” sau un „hotel de prostituție”, ca o zonă desemnată pentru prostituție, teatre de sex și alte facilități conexe. Toate excursiile organizate în De Wallen au fost scoase încă de luna trecută, dar orașul va introduce interdicția începând cu 1 aprilie.

Ghidul turistic care încalcă regulile va fi amendat cu 200 EUR, iar turul va fi oprit imediat. După trei încălcări, permisul ghidului va fi retras temporar. A patra încălcare a regulii va presupune interzicerea permanentă a funcționării. De asemenea, companiile turistice se vor confrunta cu o amendă cuprinsă între 2.500 și 7.500 EUR.

“Este lipsă de respect ca persoanele care oferă servicii sexuale legale să fie privite ca o atracție turistică”, a declarat viceprimarul din Amsterdam, Victor Everhardt, într-o declarație.

Turiștii individuali au încă voie să se plimbe prin RLD pentru a vizita vitrinele unde se expun fetele iar tururile sunt permise doar în afara RLD. Însă toate tururile și participanții săi din centrul orașului turistic trebuie să respecte noile reguli mai stricte începând cu 1 aprilie, potrivit Everhardt.

Noile reglementări includ o limită de maxim 15 participanți pe tur

“Cu cât grupul este mai mic, cu atât spațiul ocupat de grup este mai mic. Asta va însemna că va crește claritatea vizuală pentru participanții grupului și în același timp traficul nu va mai fi blocat. Acest lucru va crea o situație de trafic mai bună și mai sigură“, a declarat municipalitatea într-o declarație care conține noile reguli cu privire la excursiile în RLD.

Mai multe reguli sunt deja în vigoare, cum ar fi interzicerea consumului de canabis sau consumul de alcool în timpul oricărui tur, strigătele sau alte zgomote puternice.

“În ciuda măsurilor anterioare, rezidenții, antreprenorii și fetele care oferă servicii sexuale se confruntă în continuare cu o mare problemă din partea grupurilor”, a spus municipalitatea.

Orașul speră că cele mai recente măsuri vor „consolida calitatea vieții în centrul orașului și vor reduce inconvenientele pentru rezidenți”, care au continuat să „experimenteze multe neplăceri din partea grupurilor din centrul orașului Amsterdam”, se arată în comunicat.

Foto: worldtravelguide.net

Popularitatea perpetuă a cafenelelor din oraș unde se consumă canabis (cunoscute și sub numele de coffee shop-uri), unde vânzarea de canabis pentru consum personal este permisă, a contribuit, de asemenea, la excesul de-a lungul anilor.

Un nou sondaj efectuat la aproximativ 1.161 de turiști cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, realizat de guvernul orașului, a arătat că, cafenelele au fost un motivator mare pentru acești turiști, aproximativ două treimi dintre aceștia vizitând orașul doar pentru a consuma canabis în mod legal.

Cercetarea a arătat, de asemenea, că aproximativ o treime dintre cei chestionați nu ar mai fi interesați de Amsterdam dacă nu ar mai fi lăsați să consume canabis, în timp ce 11% dintre ei au declarat că nu-l vor mai vizita deloc.

Sursa: NewsWeek


Please support my work by sharing: