mie. apr. 8th, 2020

Băiatul cu o formă foarte rară de epilepsie poate primi tratament cu ulei de cannabis în UK

Please support my work by sharing:

Alfie Dingley, în vârstă de șase ani, suferă de o mutație genetică rară, care îi dă efecte epileptice. Ajunge și la 30 de convulsii pe zi, declară Hannah, mama băiatului.

Părinții Hannah Deacon și Drew Dingley consideră că uleiul de canabis a avut un impact semnificativ asupra tratamentului său.

Ei spun că rezultatul tratamentului cu ulei de canabis este incredibil iar convulsiile s-au oprit după aproximativ o lună de la administrare.

În septembrie 2017, familia s-a mutat în Olanda pentru a-i putea oferi copilului tratamentul. Dar au rămas fără bani și au fost forțați să se întoarcă în Marea Britanie.

Părinții lui Alfie au făcut apel către secretarul de stat Sajid Javid, să i se ofere o licență pentru a putea continua tratamentul cu ulei de canabis.

În Marea Britanie este legal uleiul de canabis însă doar cel care are procente foarte mici de THC. Pentru a avea efect tratamentul asupra lui Alfie, uleiul trebuie să aibă o combinație egală de CBD și THC, ceea ce este ilegal în UK.

Home Office (Government department) a declarant că uleiul cu procente mari de THC poate fi folosit doar pentru cercetări, sub licență medicală și nu poate fi prescris, administrat sau furnizat publicului.

Totuși, în martie 2018, au anunțat că intenționează să permită un studiu medical pe bază de canabis, pentru Alfie. Până și miniștrii au spus că “explorează fiecare opțiune”, după o întâlnire cu familia băiatului.

“Suntem foarte bucuroși că avem această șansă”, a declarant mama băiatului. “Sunt mama lui, nu sunt politician, nu sunt activist. Sunt doar o mamă obosită și disperată. Dacă există un tratament pentru a-i alina durerile, e dreptul lui să-l poată folosi”.

Un purtător de cuvânt al Home Office-ului a spus: “Noi ne dorim să avem puterea asta de-a oferi alinare pacienților și suntem deschiși la discuții despre tratamentele pe bază de ulei de canabis. Dar decizia finală le aparține clinicienilor de rang înalt folosind dovezi suficiente și riguroase”.

Într-un interviu, mama lui Alfie a spus că medicii sunt “prea înspăimântați” să prescrie canabisul medicinal în ciuda schimbării legii.

La mii de pacienți le-au fost refuzate prescripțiile pentru canabis din cauza îndrumării medicale “nedorite și crude”.

Foto: www.bbc.co.uk Credit: amer ghazzal/Alamy Live News

Mama lui Alfie a mai spus că “nu există în această țară un doctor destul de curajos încât să vrea să prescrie tratamente pe bază de canabis”.

Interviu cu mama băiatului, Hannah Deacon, la BBC (video lb. engleză)

Sursa: www.bbc.co.uk

Please support my work by sharing: