Beneficiile uleiului de canabis la animalele de companie

189 Views

În multe țări, marijuana medicală este o opțiune pentru patrupedele care suferă de diverse afecțiuni. Acum, pe măsură ce cercetările continuă să apară, părinții animalelor de companie și medicii veterinari consideră că uleiul de canabis poate oferi beneficii pozitive și animalelor de companie.

Dacă un animal are cancer, convulsii sau anxietate, uleiul de canabis poate servi drept medicament pentru a ajuta la tratarea acestor boli. Iată ce trebuie să știe părinții patrupedelor despre uleiul de canabis:

Ce este uleiul de canabis?

Uleiul de canabis este un lichid derivat din planta de marijuana. Există multe modalități de extragere a uleiului din plantă, inclusiv extracția prin CO2.

Mugurii canabisului conține tricomi, care sunt glande ce au uleiuri esențiale. Odată ce glandele sunt separate de plante, ele pot fi formulate pentru a găsi raportul ideal de canabinoizi.

Plantele de marijuana conțin foarte mulți canabinoizi diferiți, printre care cei mai importanți și mai studiați sunt THC-ul și CBD-ul.

Atunci când aceste două substanțe sunt utilizate împreună, sunt mult mai eficiente decât utilizate separat. Acesta proces se numește efectul de anturaj oferit de canabis.

Care sunt beneficiile uleiului de canabis pentru animalele de companie?

Uleiul de canabis poate fi utilizat pentru a trata convulsii, greață, stres, anxietate, artrită, dureri de spate, simptome de cancer și probleme gastrointestinale, etc. Canabinoidele din canabis interacționează cu sistemul endocanabinoid din corp și modulează lucruri precum durerea, anxietatea, greața.

Spre deosebire de unele medicamente tradiționale pentru animalele de companie, canabisul medical nu are efecte secundare care le-ar putea pune viața în pericol. Nu dăunează rinichiului sau ficatului pentru că acestea nu vor trebui sedate pentru a le putea fi administrat tratamentul.

Care sunt riscurile potențiale ale uleiului de canabis pentru animalele de companie?

Nu exista riscuri dacă uleiul de canabis este administrat corect și dacă (cel mai important) acest ulei este procurat de la un dispensar autorizat. Există tot felul de site-uri online de unde se poate procura uleiul de canabis însă acest ulei dacă n-a fost testat la un laborator autorizat, exista riscul intoxicației la câini datorită calității proaste al uleiului. Deci, grijă mare de unde procurați uleiul de canabis. Bineînțeles, înainte de a începe un tratament cu ulei de canabis, trebuie consultat de un medic veterinar.

Cum se administrează ulei de canabis animalelor de companie?

Deși există unele tratamente topice, uleiul de canabis se administrează de obicei pe cale orală. De asemenea, poate fi utilizat împreună cu medicamente și tratamente tradiționale. Cercetările în curs de desfășurare sugerează că pot exista “beneficii sinergice” între marijuana și medicamentele tradiționale.

Din nou, doza corectă este imperativă. Ca și în cazul oricărui medicament, succesul are de-a face cu dozarea. Dacă administrarea se face în mod corespunzător, atunci veți obține efectul pozitiv pe care îl căutați, fără efecte secundare.

O problemă reală (cel puțin în România), este faptul că puțini medici veterinari cunosc (sau recunosc) potențialul uleiului de canabis pentru animalele de companie. Acest lucru îi va împiedica să determine doza corectă de ulei pentru sufletele noastre dragi. Cea mai bună opțiune este de-a avea o discuție serioasă cu un medic veterinar care are experiență cu animalele care sunt tratate cu ulei de canabis.

O viață fără probleme vă doresc și grijă mare de frumoșii voștri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOTUL DESPRE CANABIS

Intrând pe siteul www.comunitateaprocanabis.info certificați faptul că ați împlinit vârsta de 18 ani. Acest website oferă informații despre planta de canabis.

Comunitatea Pro Canabis 2008-2019