sâm. feb. 15th, 2020

Canabisul este oficial decriminalizat în statul New York

Please support my work by sharing:

Canabisul a fost dezincriminat în statul New York după ce guvernatorul Andrew Cuomo a semnat noua legislație luna trecută.

Noua lege a transformat deținerea sub două uncii (56 grame) de canabis dintr-un delict în violare. Drept urmare, cei care vor fi prinși, vor trebui să se prezente în instanță, urmând o amendă de 50 USD dacă sunt condamnați pentru deținerea a mai puțin de o uncie (28 grame) și o amendă de 200 USD dacă sunt condamnați că dețin mai puțin de două uncii (56 grame).

Deși canabisul este în continuare considerat o substanță ilegală conform legii statului New York, diferența acestei legi face ca cei care vor fi prinși cu o cantitate mai mică de 2 uncii, acuzația nu le vor aduce dosar penal și nu se va vedea în cazier.

Guvernatorul Cuomo a lansat o declarație despre noua legislație:

„De prea mult timp, comunitățile de culoare au fost afectate în mod disproporționat de legile care reglementează marijuana și au suferit consecințele de-a lungul vieții ale unei condamnări nedrepte din cauza marijuanei. Astăzi este începutul unui nou capitol în sistemul de justiție penală. Oferind indivizilor o cale de expunere a înregistrărilor lor, inclusiv celor care au fost afectați în mod nedrept pe baza rasei sau a etniei lor și reducând pedeapsa pentru deținerea ilegală de marijuana la o amendă, oferim multor newyorkezi posibilitatea de a trăi mai bine și mai în siguranță”

În pofida reformelor legii canabisului la nivel de stat, canabisul rămâne interzis în temeiul legii federale și continuă să fie clasificat drept drog din anexa I de către DEA.

Sursa: 420intel.com

Please support my work by sharing: