lun. mart. 30th, 2020

Canabisul și astmul

Foto: sensiseeds.com

Please support my work by sharing:

Am stabilit deja că marijuana are proprietăți antiinflamatorii. Acest lucru se datorează în principal celor doi compuși activi principali, THC (psihoactiv) și CBD (non-psihoactiv). Ambele au capacitatea de a modula sistemele imunitare ale utilizatorilor.

Proprietățile antiinflamatorii ale canabinoidelor sunt probabil principalul motiv pentru care pot avea un impact asupra persoanelor care trăiesc cu astm. Astmul, în special astmul alergic, provoacă inflamații cronice ale căilor respiratorii. Această umflare blochează aparent capacitatea pacientului de a respira, ceea ce înseamnă că compușii cu proprietăți antiinflamatorii au șansa de a avea un impact pozitiv.

Inflamația este adesea cauzată – în caz de astm alergic – de un răspuns imun hiperactiv la un declanșator dietetic de mediu sau inofensiv.

Cu mulți ani în urmă, canabisul a fost un tratament medical valabil pentru tuse. În anul 1920, canabisul era un medicament care putea fi prescris de medici ca un simplu sirop de tuse, deoarece un atac de astm poate avea potriviri de tuse violente.

De asemenea, în același an, se știa că un sirop de tuse care conținea canabis este cel mai bun dintre toate siropurile și tincturile de tuse și nu au avut reacțiile adverse prezente în celelalte siropuri, cum ar fi morfina sau alte opiacee.

Ameliorarea spasmelor

Scleroza multiplă și Parkinson sunt ambele condiții care provoacă spasme musculare involuntare. Canabisul a reușit să amelioreze atât tensiunea musculară, cât și spasticitatea la pacienții cu ambele afecțiuni.

Canabisul este disponibil pentru tratamentul acestor condiții și altele similare în multe țări. Efectele anti-spasmodice ale medicamentelor din canabis pot folosi foarte mult în ceea ce privește spasmele bronșice asociate astmului. Canabisul este capabil să prevină spasmele căilor aeriene și contracțiile musculare să fie mai puțin violente.

Foto: articles.medic.chat

Beneficii și riscuri potențiale ale canabisului pentru astm

Cercetătorii se concentrează pe efectele canabisului asupra astmului și dacă plantele de canabis pot oferi o ușurare pentru această afecțiune. Atenția nu se concentrează pe fumat, ci mai degrabă pe consumul de canabinoizi.

Deoarece astmul este cauzat de o inflamație cronică a plămânilor, cercetătorii încearcă să afle dacă canabinoizii pot avea efecte similare pentru această afecțiune. Cercetarea este deosebit de promițătoare pentru persoanele care prezintă astm alergic.

În ciuda oricăror beneficii, canabisul prezintă, de asemenea, și riscuri dacă aveți astm. Acest lucru este în special în cazul în care îl fumați. Fumatul (de orice fel, inclusiv canabis) poate face ca simptomele de astm să se agraveze.

CBD-ul și THC-ul, pot fi utilizați oral în alimente sau capsule. Uleiurile din canabis pot fi aplicate și pe piele. Întreaga plantă de canabis este adesea disponibilă și în produsele alimentare. Toate aceste forme sunt mai puțin susceptibile să irite plămânii.

Numeroase opțiuni de tratament convenționale sunt disponibile pentru persoanele cu astm. În afară de medicamentele de calmare rapidă, cum ar fi inhalatoarele, medicul vă poate recomanda medicamente care ajută la oprirea simptomelor de astm înainte de a deveni problematice prin scăderea inflamației.

Dacă căutați metode „naturale” de tratament pentru astm, adresați-vă medicului dumneavoastră despre următoarele opțiuni:

  • exerciții de respirație
  • meditaţie
  • masaj
  • acupunctura

Când vine vorba de utilizarea canabisului pentru astm, există o dezbatere continuă despre beneficii versus riscuri. Efectele negative ale fumului de tutun – în special pentru persoanele cu boli pulmonare, cum ar fi astmul – au fost bine stabilite. Doar prin acceptarea acestei plante ca fiind una medicinală, cercetătorii vor putea descoperii mai multe beneficii ale canabisului pe acest plan.

Surse: www.medicalnewstoday.com , www.healthline.com , www.dabconnection.com 


Please support my work by sharing: