lun. mart. 30th, 2020

Cannabichromenul (CBC) al treilea cel mai important canabinoid

Foto: CPC

Please support my work by sharing:

CBC este cel de-al treilea canabinoid cel mai important, dar nu se știe prea multe despre el. Ceea ce se știe este că, aparent, joacă un rol cheie în neurogeneză, reducerea durerii și diminuarea inflamației.

Cannabichromenul (CBC) (Formula: C21H30O2) este unul dintre canabinoizii mai puțin cunoscuți. Cel puțin în acest moment. S-au efectuat foarte puține cercetări asupra acestui compus, și se spune că este non-psihoactiv.

Descoperit pentru prima dată în 1966, CBC este similar structural cu alte canabinoide. Cu toate acestea, se crede că joacă un rol cheie în proprietățile anti-inflamatorii și analgezice ale canabisului.

Cum funcționează?

CBC-ul interacționează direct cu receptorii CB1 și CB2 în corp și creier. Cu toate acestea, funcționează și cu alți receptori, în special TRPA1 și TRPV1. Aceste canale, precum sistemul endocanabinoid (ECS), format din receptorii canabinoizi, se leagă în întregul corp. Acestea joacă un rol cheie în semnalele de transmitere a durerii și inflamației trimise în alte regiuni ale corpului.

De ce? „TRP” înseamnă „canale potențiale ale receptorilor tranzitorii”. Aceasta înseamnă că sunt în esență canalul SOS prin care sunt transmise semnale despre durere și inflamație.

Vreți să aflați ceva și mai interesant? CBC-ul este unul dintre cei mai răspândiți canabinoizi, după THC și CBD, doar că nu sunt încă cunoscuți atât de bine precum primii doi.

Poate că acești canabinoizi non-psihoactivi, cum ar fi CBC-ul, acționează ca chei sau coduri suplimentare. ECS poate fi, de fapt, regulatorul principal. Aceste „canale” pot fi, de asemenea, stimulate de canabinoizi suplimentari din planta de canabis.

Confuz? Gândiți-vă la corpul uman ca la un sistem electric sau la o serie de canale. ECS pare a fi un „canal” cu receptori canabinoizi. Totuși, canabisul pare să aibă și capacitatea de a trimite semnale și în alte „canale”. Canabinoizii stimulează cel mai mult ECS, dar pot accesa, de asemenea, diferiți receptori.

Dacă acest lucru este adevărat, atunci CBC-ul, poate fi un canabinoid „special”. Într-adevăr, poate fi în cele din urmă chiar angajat pentru a trata sau a beneficia de o clasă specifică de condiții de sănătate. Acest lucru este un mod revoluționar de a ne gândi nu numai la CBC, ci la o întreagă rețea de alte canabinoide potențial benefice.

Potențialul CBCA-ului

Acidul cannabichromenic, sau CBCA, este molecula mamă a CBC-ului și este unul dintre cei trei canabinoizi primari formați din acidul cannabigerolic (CBGA). CBGA este unul dintre primii canabinoizi produși de plantele de canabis și, în timp, este descompus de anumite enzime pentru a forma THCA, CBDA și CBCA. În cele din urmă, când canabisul este expus la căldură și la lumina UV în timpul proceselor de uscare, întărire și fumat / vapori / gătit, CBCA este transformat în CBC.

Până în prezent, puține cercetări au privit în mod special efectele CBCA-ului asupra organismului și se credea că nu are proprietăți terapeutice proprii. Astăzi, oamenii de știință consideră că este posibil ca CBCA-ul să exercite efecte antiinflamatorii, antimicrobiene și analgezice.

Ce afecțiuni poate trata CBC-ul?

În afară de generalitățile de „inflamație” sau „durere”, CBC începe să fie aplicat și în alte afecțiuni. O nouă cercetare publicată anul trecut de „Journal for Experimental Dermatology” (Jurnalul pentru Dermatologie Experimentală) a descoperit că CBC-ul poate fi bun pentru tratamentul acneei.

Nu se știe, datorită lipsei de cercetare și date, cât de exact CBC-ul poate gestiona durerea. Cu toate acestea, este clar că va fi folosit în viitoarele studii.

CBC-ul pare să promoveze neurogeneza, creșterea țesutului nervos. De asemenea, poate fi un canabinoid cheie care afectează sau întârzie degenerarea celulelor în condiții precum depresia, Alzheimer, Parkinson sau Huntington.

Proprietățile acestui canabinoid sunt, fără îndoială, intrigante. Chiar și cu puținele teste și cercetări existente, CBC face deja valuri.

Disclaimer:

Acest conținut este doar în scop educațional. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din sursele menționate mai jos:

  • The functions of TRPA1 and TRPV1: moving away from sensory nerves https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  • The effect of cannabichromene on adult neural stem/progenitor cells – ScienceDirect http://www.sciencedirect.com
  • Antidepressant-like effect of Δ9-tetrahydrocannabinol and other cannabinoids isolated from Cannabis sativa L. – ScienceDirect http://www.sciencedirect.com
  • Pharmacological evaluation of the natural constituent of Cannabis sativa, cannabichromene and its modulation by Δ(9)-tetrahydrocannabinol. – PubMed – NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  • Non-psychoactive cannabinoids modulate the descending pathway of antinociception in anaesthetized rats through several mechanisms of action. – PubMed – NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  • Biological activity of cannabichromene, its homologs and isomers. – PubMed – NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov

Please support my work by sharing: