2 iunie 2020

Capitala Australiei legalizează cultivarea și consumul canabisului recreativ

Please support my work by sharing:

Legile intră în vigoare la 31 ianuarie 2020

Capitala australiană Canberra a făcut istorie miercuri, devenind primul oraș din țară care legalizează marijuana.

Măsurile de reper au fost adoptate în Adunarea Legislativă a Teritoriului Capitalei Australiene (ACT), unde oferă posibilitatea persoanelor peste 18 ani să dețină și să cultive canabis pentru uz personal.

Marijuana rămâne ilegală în conformitate cu legislația națională din Australia – producând un scenariu similar cu cel al Statelor Unite, unde un număr tot mai mare de guverne din oraș și de stat au legalizat utilizarea canabisului de agrement, în ciuda faptului că este ilegală în conformitate cu legea federală.

Votul de miercuri a făcut ca teritoriul capitalei australiene să fie primul stat sau teritoriu din țară care legalizează marijuana pentru uz recreativ. Teritoriul găzduiește puțin mai mult de 420.000 de oameni, majoritatea rezidenți în capitala Canberra.

Criticile măsurilor recent adoptate au ridicat îngrijorări cu privire la statutul juridic al marijuanei la nivel național.

Procurorul general ACT, Gordon Ramsay, a declarat miercuri că creșterea și consumul de marijuana vor rămâne o propunere riscantă.

“Legislația ACT încearcă să ofere o apărare juridică clară și specifică unui adult care deține cantități mici de canabis, dar este urmărită în conformitate cu legea Commonwealth”, a spus Ramsay, citat de ABC.

Michael Pettersson, liderul muncii în ACT, a declarat pentru Sky News că va fi „uimit” dacă vreun procuror ar aduce acuzații împotriva unui fumător de canabis din capitală.

„Procurorii nu vor putea aduce acuzații pentru că, pur și simplu, nu va fi o infracțiune”, a adăugat Pettersson, citat de The Guardian.

Noile legi ale ACT includ și restricții. Utilizatorilor le este interzis să consume canabis în public și depozitarea acestuia trebuie să fie departe de minori. De asemenea, este permis doar consumul canabisului nu și comercializarea lui.

Sursa: hightimes.com

Please support my work by sharing: