1 iunie 2020

Ce este THC-ul?

Please support my work by sharing:

THC (tetrahidrocanabinol) este substanța chimică responsabilă pentru majoritatea efectelor psihoactive ale canabisului.

Receptorii canabinoizi sunt concentrați în anumite zone ale creierului asociate cu gândirea, memoria, plăcerea, coordonarea și percepția timpului. THC se leagă de acești receptori și îi activează afectând memoria, plăcerea, mișcările, gândirea, concentrarea, coordonarea și percepția senzorilor și a timpului.

THC este unul dintre numeroșii compuși găsiți în rășina secretizată de glandele plantei de canabis. Mai multe dintre aceste glande se găsesc în jurul organelor de reproducere ale plantei decât în ​​orice altă zonă a plantei. Alți compuși unici de canabis, numiți canabinoizi, sunt prezenți în această rășină. Un canabinoid, CBD, este nonpsihoactiv și blochează defapt nivelul ridicat asociat cu THC.

Efecte asupra corpului

THC stimulează celulele din creier să elibereze dopamina, creând euforie. De asemenea, interferează cu modul în care informațiile sunt procesate în hipocampus, care face parte din creierul responsabil pentru formarea de noi amintiri.

THC inhalat (fumat) are efecte diferite de la persoană la persoană. Efectele durează, în medie, aproximativ două ore, iar după 10 până la 60 de minute după ingestie.

simbol THC

Rezultate pe termen scurt ale THC-ului

 • Euforie
 • Relaxare
 • Analgezic
 • Energie
 • Foame
 • Somnolență
 • Creșterea ritmului cardiac
 • Gură uscată
 • Ochi roșii
 • Percepția încetinită a timpului
 • Bună dispoziție
 • Amețeală

Utilizări medicale

Canabisul a fost folosit în scopuri medicinale de peste 3000 de ani. La începutul anului 2017, mai mult de jumătate din Statele Unite au legalizat utilizarea canabisului medicinal. Mai multe state au legalizat, de asemenea, și canabisul pentru uz recreațional.

THC poate fi extras din canabis sau sintetizat (care mi se pare o mare prostie), ca în cazul dronabinolului. Dronabinolul este utilizat pentru a trata sau preveni greața și vărsăturile asociate cu medicamente împotriva cancerului și pentru a mări pofta de mâncare persoanelor cu SIDA.
Alte studii arată mai multe dovezi că, atunci când este utilizat corect, THC are multe beneficii medicale suplimentare. De exemplu, THC ar putea să îmbunătățească memoria atunci când este administrată în doze mici.

De ce produce canabisul THC?

Canabinoizii găsiți în plantele de canabis sunt considerați metaboliți secundari, ceea ce înseamnă că nu au niciun efect asupra dezvoltării și creșterii plantei.
Concentrațiile cele mai ridicate de THC constă în tricomii plantei (crețurile lipicioase, albe ca părul care se formează pe flori, frunze și tulpinile plantelor mature). Acești tricomi joacă un rol important în sprijinirea plantelor de canabis pentru a ține departe prădătorii, dăunătorii și paraziții.
Tricomii sunt unici pentru fiecare plantă care-i produce. De exemplu, plantele de tomate au tricomi iar substanțele găsite în acești tricomi sunt considerați pentru a îndepărta erbivorele.

Cum interacționează THC-ul cu corpul uman?

Când consumăm canabis, compușii din plantă intră în sânge și interacționează cu receptorii canabinoizi specifici, CB1 și CB2.
Acești receptori se găsesc pe tot corpul, incluzând creierul, coloana vertebrală, plămânii, rinichii și pe întregul sistem nervos gastrointestinal, imunitar și central.
Acești receptori fac parte din sistemul endocannabinoid, care este implicat în gestionarea unei varietăți de procese fiziologice, incluzând apetitul, gestionarea durerii, starea de spirit și memoria.

Corpul uman este capabil să producă propriile canabinoide, anandamidă și 2-arachidonoilglicerol (2-AG), care interacționează cu receptorii CB1 și CB2 din corpul uman.

Anandamida, de exemplu, este produsă după exerciții fizice și poate fi responsabilă de sentimentul euforiei și de scăderea sensibilității la durerea pe care o trăiesc mulți oameni după un antrenament (alergat, fitness, etc.)

Please support my work by sharing: