Ce trebuie să știți despre industria canabisului în Europa

În ultimele 24 de luni, industriile naționale a canabisului au atras atenția pieței internaționale, cu analiștii care se așteaptă ca piața medicală europeană să valoreze până la 58 de miliarde de euro până în 2028. 21 de țări au legalizat canabisul medical în diverse forme și mai multe țări urmează în curând. Fiind prima și cea mai importantă serie de conferințe de canabis medical din Europa, Cannabis Europa își propune să ofere o platformă pentru conținut de înaltă calitate, de ultimă generație, în materie de știință, elaborare de politici și strategie de afaceri, unde liderii din sector pot discuta problemele cele mai presante din industrie.


1. Reforma canabisului medical

În urma progreselor legislative din America și a atenuării atitudinilor din publicul larg, guvernele europene au continuat să facă eforturi către reglementarea canabisului medical. Avocații, pacienții și cercetătorii medicali au desfășurat campanii de conștientizare care au transmis un mesaj clar: canabisul medical este un remediu eficient și necesar care trebuie să devină accesibil pacienților. În prezent, 21 de țări europene au legalizat deja utilizarea de produse din canabis în scop terapeutic. De exemplu, Franța, una dintre cele mai mari piețe din Europa, a lansat un program pilot pentru canabis medical în septembrie 2018 și, în iunie 2019, Luxemburgul a adoptat în unanimitate un proiect de lege pentru dezincriminarea consumului de canabis pentru pacienții care suferă de o varietate de afecțiuni, devenind prima țară europeană care a legalizat canabisul. Cu toate acestea, în timp ce unele țări sunt reforme de avânt, altele rămân în urmă. De fapt, nu există niciun model de reglementare universal actual al UE, creând un sistem de legislație confuz care împiedică dezvoltarea unei industrii internaționale de succes.

2. Investiții comerciale

Tot mai multe persoane susțin reforma canabisului medical, până la 66% dintre americani sprijinind legalizarea canabisului. Acum, interesul public determină o cerere crescută de CBD, care nu afectează doar industria farmaceutică și sănătatea, ci și sectorul alimentar și de înfrumusețare. Doar în Marea Britanie, 6 milioane de persoane folosesc CBD, iar în august 2019, Jersey a devenit primul loc în Regatul Unit care a acordat o licență de extracție pentru CBD. Cererea crescută este, de asemenea, legată de o schimbare în atitudinea consumatorilor: oamenii caută acum produse durabile, naturale și de sănătate alternative.

3. Schimbări sociale și culturale

În timp ce din partea afacerilor, numărul femeilor directoare a scăzut, industria canabisului a fost lăudată că a avut cel mai mare procent de CEO-uri feminine în SUA 2017. De fapt, industria canabisului medical revoluționează sectorul sănătății feminine cu start-up-uri ca Daye (tampoane cu CBD), primul produs sanitar feminin cu CBD din lume. O schimbare în atitudinea consumatorilor față de alegeri mai durabile și bazate pe plante a însemnat, de asemenea, că oamenii se orientează acum către alte alternative naturale viabile; acest lucru i-a determinat pe liderii europeni să privească durabilitatea și să adauge canabisul și cânepa ca un instrument în misiunea către societăți mai ecologice.

Industria canabisului în curs de dezvoltare avansează într-un ritm rapid cu țări precum Luxemburg și Franța, care sunt în fruntea schimbărilor legislative. Cu toate acestea, în timp ce piața europeană generală rămâne încă învăluită de incertitudinea cadrelor de reglementare lipsă, 21 de țări au legalizat deja utilizarea canabisului într-o formă sau alta în scopuri medicale. O schimbare a atitudinilor consumatorilor față de produsele alternative, bazate pe plante și durabile a contribuit, de asemenea, la o perspectivă mai pozitivă asupra consumului de canabis; acest lucru este reflectat de faptul că cuvântul „medical” este cel mai probabil cuvânt menționat alături de „canabis” pe motoarele de căutare online. Până în prezent, dezbaterea cu privire la canabisul medical este încă la început și nu a atras atenția politică necesară pentru a crea o piață europeană unitară. Viitorul acestei industrii în plină expansiune se bazează acum pe țările europene care acționează împreună pentru a asigura schimbările legislative necesare pentru a susține o industrie internațională a canabisului – lucru pe care conferințele Cannabis Europa încearcă să-l inițieze.


Sursa: Cannabis Europa

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOTUL DESPRE CANABIS

Intrând pe siteul www.comunitateaprocanabis.info certificați faptul că ați împlinit vârsta de 18 ani. Acest website oferă informații despre canabis.

Comunitatea Pro Canabis 2008-2019