mie. apr. 8th, 2020

Cercetătorii italieni au descoperit doi canabinoizi noi în planta de canabis

Foto: CPC

Please support my work by sharing:

Oamenii de știință din Italia au descoperit și au reușit să izoleze doi canabinoizi necunoscuți anterior, CBDP (cannabidiphorol) și THCP (tetrahydrocannabiphorol)

Testele farmacologice efectuate pe THCP au relevat faptul că acest compus este de 30 de ori mai puternic decât THC-ul iar CBDP-ul va acționa într-un mod similar CBD-ului.

Soiul care a fost analizat, numit FM2, a fost crescut de militarii italieni în scopuri de cercetare medicală. Cercetătorii spun că noile canabinoide ar putea fi mai mult sau mai puțin prezente în alte tulpini și nu este încă destul de clar cum ar putea fi utile.

”Un număr mare de studii clinice ne oferă dovezi reale ale potențialului farmacologic al canabisului pentru o gamă largă de afecțiuni cum ar fi tulburările de somn, anxietatea, scleroza multiplă, autism și dureri neuropatice”, au declarat cercetătorii.

Acești noi canabinoizi sunt supuși studiilor clinice pentru a determina potențialele beneficii și riscuri. Această descoperire a fost făcută de aceeași echipă de cercetare italiană care a descoperit CBDC-ul și THCB-ul anul trecut.

Peste 100 de canabinoizi sunt deja cunoscuți de către oamenii de știință și asta ne spune cât de mult mai avem de învățat despre această plantă.

Surse: cbdstockhouse.com / cannabismagazine.com


Please support my work by sharing: