31 mai 2020

Congresul deține astăzi un vot istoric privind legalizarea canabisului federal în Legea „More”

Please support my work by sharing:

Miercuri, 20 noiembrie 2019, Legea MORE sau „Legea privind oportunitățile oferite de către marijuana, reinvestire și extindere” este așteptată să aibă un vot al Comitetului Judiciar.

În timp ce anumiți analiști spun că acest proiect de lege are o șansă de 1% de a „trece”, este de departe cel mai cuprinzător proiect de lege pro-canabis introdus vreodată în legislația americană. Această lege ar „înlătura în esență canabisul din Legea controlată a substanțelor (Controlled Substance Act)”, ar elimina imediat toate sancțiunile penale și ar scăpa toate cazierele judiciare legate de infracțiunile legate numai de canabis.

În mod esențial, ar elimina complet sancțiunile penale și barierele federale (inclusiv cea a FDA-ului) și ar permite statelor să legalizeze canabisul după cum consideră că este potrivit.

Acesta este un proiect de lege bi-partizan care are o mulțime de sprijin din partea avocaților reformei justiției penale, a sindicatelor drepturilor civile, a experților în politica drogurilor și a experților în politica de imigrare.

Toate par a fi un lucru bun, dar probabil că nu va trece toate obstacolele legale. Dar acest lucru nu poate fi neapărat unul rău. Cel puțin, este un indiciu către o schimbare dramatică în peisajul politic al Statelor Unite ale Americii.

Simplul fapt că proiectul de lege are sprijin bi-partizan ar trebui să fie un testament în ritualul propriu. Cu toate acestea, vom vedea ce se întâmplă cu proiectul de lege dat fiind că acesta va trece cel mai probabil și apoi va fi transferat către Senat.

Aici lucrurile se vor încetini, deoarece Senatul este controlat în special de către republicani. Cu toate acestea, deși acest lucru este considerat a fi unul rău, sprijinul copleșitor al canabisului în întregul spectru politic înseamnă că proiectul de lege ar avea un „potențial” de trecere în Senat.

Totuși, acest lucru ar putea dura mult timp. Trebuie să vă amintiți, starea actuală a politicii americane poate fi descrisă cel mai bine ca un „spectacol de câcat”. De fapt, politica globală poate fi rezumată ca atare.

Ca sa nu mai vorbim despre faptul că o mulțime de capete gri din Senat câștigă bani din industrii care beneficiază de ilegalitatea canabisului.

Ce înseamnă toate acestea

Un lucru pe care îl putem deprinde, este faptul că pe scena politică există o mișcare care favorizează legalizarea canabisului. Din ceea ce vedem, acești politicieni mai tineri sunt cei care au o abordare politică mult mai prietenoasă față de canabis.

Dinozaurii bătrâni precum Biden mor, iar noi fețe apar. Deși nu cred că acest proiect de lege va face ceva până când viitoarele alegeri prezidențiale ale Statelor Unite ale Americii vor fi scoase din decor, cred că se va întâmpla la scurt timp după aceea.

Indiferent dacă Trump este reales sau dacă altcineva ia „Tronul de Fier”, națiunea va avea nevoie de un moment cathartic de eliberare care va trece prin mijloacele „legalizării la scară largă a canabisului”. Este singurul lucru care va elibera presiunea care s-a dezvoltat în ultimii ani. Mai ales după un efort eșuat de punere sub acuzație din partea democraților.

De ambele părți ale insulelor politice, vedem o luptă salarială. „Modul în care erau lucrurile” se stinge și apar noi voci. Canabisul s-a cimentat în conștiința de masă a societății și va continua să-și răspândească influența.

Cu toate acestea, în opinia mea, schimbarea majoră va avea loc numai după următoarele alegeri prezidențiale ale Statelor Unite ale Americii. Odată ce înfrângerea / victoria se va întâmpla – vor fi câteva luni de „ostilitate” care vor fi rezolvate cu eventuala eliminare a canabisului din Legea controlată a substanțelor.

S-ar putea să greșesc în întregime și poate că Senatul spune doar „fuck it” și ocolește toate speculațiile mele. Cu toate acestea, dacă aș fi un om de pariuri … aș merge cu instinctele mele inițiale.

Cu toate acestea, cea mai mare deprindere din această întreagă poveste este că Statele Unite ale Americii și lumea este pregătită pentru următorul val de comerț.

2020 – Se simte significant!

2020 s-a simțit întotdeauna „semnificativ” într-un fel. Poate din cauza unor spectacole precum „Dincolo de 2000” sau a faptului că viziunea 20-20 se referă la „site-ul perfect”, dar judecând despre cum au decurs lucrurile în ultima vreme și despre rahatul existenței noastre de zi cu zi – 2020 pur și simplu se simte că ar putea fi un moment/timp/an important în istoria umană.

Poate că marchează începutul unei schimbări de paradigmă majore – un moment în care oameni din toate categoriile de vârstă își vor da seama că toate aceste argumente și câcaturi, această interdicție și război, această teamă și ură nu sunt altceva decât o pierdere colosală de timp și resurse.

Dacă există un lucru pe care îl știu sigur, este acesta –

„Re-legalizarea canabisului este catalizatorul care va schimba modul în care avansăm ca specie. Va fi un moment marcant în povestea noastră, în care generațiile viitoare vor spune: „Atunci s-a schimbat totul!”

UPDATE

Comitetul judiciar al Camerei Statelor Unite ale Americii a aprobat, miercuri, un proiect extins de reformă a canabisului cu un vot de 24-10, moment important care mută industria marijuanei multimilionare cu un pas mai aproape de legalizarea federală.

Dacă va fi adoptat în legislație, Legea din 2019 privind oportunitățile de reinvestire și extindere a oportunității de marijuana (MORE), ar putea deschide oportunități de afaceri uriașe pentru marijuana legală la nivel național, similar cu legalizarea federală a cânepei.

Chiar dacă va trece de plenul Parlamentului, Senatul controlat de către republicani este în prezent considerat o barieră formidabilă și puțin probabilă de trecut înainte de alegerile din 2020. Proiectul de lege este purtat în Senat de democrata Kamala Harris din California.


Traducerea: Ioana Mihăilescu
Sursa: cannabis.net

Please support my work by sharing: