Cum folosesc THCa pentru a trata boala Crohn

196 Views

După o serie de teste și diagnosticări greșite, am fost în cele din urmă diagnosticată cu Boala Crohn acum doisprezece ani și am început astfel o luptă îndelungată cu tratamente.

Mi-am schimbat dieta de mai multe ori, chiar dacă medicii mei nu păreau încrezători că se va schimba ceva, am mers la terapie fizică pentru probleme legate de durere și am luat atât de multe produse farmaceutice diferite, încât nu le mai țin minte pe toate. Efectele negative ale produselor farmaceutice m-au distrus mai rău decât boala în sine, relatează Diana-Ashley Krach.

Boala Crohn (CD) este o boală inflamatorie intestinală care determină inflamația și ulcerația tractului digestiv. Poate afecta orice porțiune a tubului digestiv, însă are predilecție pentru partea terminală a intestinul subtire (ileon) și intestinul gros (colon).

Printre simptomele de CD se numără dureri abdominale severe și crampe, diaree persistentă, sângerare rectală, fisuri anale, ulcere, inflamații abdominale, scădere în greutate și suprimarea apetitului. Afectează întregul tract digestiv, de la gură până la anus și poate afecta și zonele din afara tractului GI. Aceste complicații pot duce, de asemenea, la articulații dureroase, osteoporoză, pietre la rinichi, afecțiuni hepatice rare, modificări ale vederii și probleme ale pielii. În prezent, nu există leac pentru CD, deși tratamentul tradițional implică produse farmaceutice care pot duce la efecte secundare mai grave, precum Lupus și simptome exagerate.

Am fost frustrată de efectele secundare ale produselor farmaceutice și m-am simțit stresată petrecând ore în cabinetele medicilor și spitalelor în fiecare lună. Așa că am decis în sfârșit să-mi schimb rutina. Am început să experimentez cu medicamente alternative, folosind lucruri precum probiotice, kratom și rădăcină valeriană. De-a lungul timpului, mi-am sporit regimul și sunt în permanență în căutare de modalități naturale de a-mi trata boala. Și așa, am fost încântată să aflu că un anumit canabinoid ar putea ajuta cu adevărat: THCa.

THCa-ul este un canabinoid non-psihoactiv care se găsește în floarea brută de canabis care se transformă în THC odată cu introducerea căldurii. Prin procesul de decarboxilare (aplicarea la foc mic pentru o perioadă îndelungată), care se întâmplă atunci când floarea de canabis este gătită, vapată sau fumată, THCa devine THC. În plus față de alte materiale vegetale care nu sunt decarboxilate, cum ar fi frunzele și tulpinile, floarea brută poate fi folosită pentru suc și pentru a profita de beneficiile THCa-ului, care includ proprietăți anti-proliferative care pot încetini creșterea cancerului și progresia bolii.

THCa-ul are, de asemenea, proprietăți neuroprotectoare, care pot fi utile pentru cei cu Crohn, deoarece „ceața creierului” este o preocupare majoră.

Am devenit conștientă de THCa acum câțiva ani, dar nu mi-am dat seama că ar putea fi folosit ca tratament pentru CD până nu am văzut un interviu cu Katie Stem, CEO al Peak Extracts. Ca și mine, Stem are și ea Boala Crohn. Pentru a-și gestiona simptomele, se bazează pe o varietate de remedii, inclusiv ierburi chinezești (este un medic veterinar și acupuncturist autorizat), o dietă antiinflamatoare, acupunctură și câteva suplimente.

Cu experiență în domeniile fiziologiei, farmacologiei și produselor naturale și intervențiilor farmaceutice de la Washington State University și Oregon Health and Science University, Stem și-a dezvoltat propria tinctură de THCa folosind un proces special. “Folosim CO2 ca metodă de extracție, care este sub presiune intensă, dar păstrăm totul la rece, astfel încât terpenii, flavonoidele și lipidele sensibile să nu se degradeze în timpul procesului”, a explicat ea. “Rezultatul este asemănător cu un ulei de măsline extra virgin”.

Stem continuă să experimenteze cu doza de THCa pe care o consumă, dar în prezent își administrează într-o singură doză (doză repetată de una până la șase ori pe zi, în funcție de nivelul de durere): 1ml 22:1 CBD: Tinctură THC (12mg CBD + 0,5mg THC) și 5 picături de Tinctură THCa (1,5mg THCa + 0,75mg THC).

Specialist în medicina muncii Dr. Um V.A. Dhanabalan (MD, MPH, FAAFP, MRO) este de părere că THCa poate ajuta cu spasme abdominale, balonare, inflamație, peristaltism (constricție involuntară a mușchilor), diaree și constipație. Mai spune că versiunea decarboxilată a THCa funcționează bine pentru CD, deoarece este absorbită cu ușurință. Mai mult, THCa-ul poate ajuta pacienții cu CD și la calitatea generală a vieții atunci când este combinat cu alte canabinoide precum THC-ul.

Sursa: 420intel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOTUL DESPRE CANABIS

Intrând pe siteul www.comunitateaprocanabis.info certificați faptul că ați împlinit vârsta de 18 ani. Acest website oferă informații despre canabis.

Comunitatea Pro Canabis 2008-2019
error

Comunitatea Pro Canabis