mie. apr. 8th, 2020

Cum mi-a schimbat viața canabisul medicinal

Please support my work by sharing:

De Karisa Nashana Sikora

Era aproape vara anului 2013. Mă plimbam prin fața dormitorului mamei mele și am auzit: “Karisa, vino să asculți asta”. M-am pus pe patul ei și ascultam știrea de la TV. Era vorba de o fetiță care avea zeci de convulsii zilnice. Disperați, părinții au apelat la tratament cu canabis iar efectul pe care l-a avut acea medicație asupra fetiței, a devenit imediat o știre pe toate canalele TV. Canabisul a diminuat convulsiile fetiței în așa fel încât fetița a putut duce o viață normală.
Atunci, mama mea, s-a întors către mine și mi-a spus: “Karisa, ar trebui să încerci marijuana pentru fibromialgia ta”.

La scurt timp după complicațiile avute la nașterea fiului meu în 2009, am fost diagnosticată cu fibromialgie, care vine la pachet cu o listă lungă de simptome. La momentul diagnosticului, eram în Malaezia și urmam un program online pentru a cunoaște mai bine aceasă boală.

Am trăit șapte ani în dureri cumplite, anxietate, depresie și gânduri de suicid din cauza durerilor de cele mai multe ori insuportabile.

Din aprilie 2018, viața mea s-a transformat în bine. Canabisul medicinal a fost în cele din urmă legalizat în Maryland, locul unde locuiesc acum, și am găsit un medic specialist care să se ocupe de problemele mele de sănătate. Și-a făcut timp să mă asculte, și a căutat răspunsuri. A susținut din start ideea tratamentului cu canabis fiind familiarizat cu efectele pozitive ale THC-ului și-a CBD-ului la pacienții cu fibromialgie, dureri cronice, anxietate și multe altele.

Medicul mi-a dat toate informațiile necesare de care aveam nevoie pentru a intra in posesia unui card cu care pacienții care urmează tratamente cu canabis medicinal își pot procura canabisul din dispensare licențiate. A fost chiar ușor să intru în posesia unui astfel de card: câteva întrebări scurte despre problemele mele medicale, o fotografie pe un fundal alb și asta a fost tot. După aproximativ trei săptămâni, Comisia de Stat pentru tratamente pe bază de Canabis Medicinal mi-a aprobat cererea, cu care m-am întors la medicul meu. Acest card este valabil timp de trei ani și m-a costat 50 de dolari.

Acum că am primit oficial permisiunea de-a folosi legal canabisul medicinal, îmi tot puneam întrebări: Oare va funcționa? Oare va ajuta cu adevărat?

După ce mi-am adunat gândurile, am mers la dispensar. Mi-am imaginat un magazin plin de gardieni înarmați care stau să verifice fiecare detaliu. Dar când am ajuns, magazinul arăta precum un mic magazin de ceaiuri și produse naturiste. Am intrat, am văzut o birou și câteva scaune pentru vizitatori. În colț se afla un bancomat; aflasem ulterior că magazinul accepta ca plată doar cash. Am fost imediat primită, iar după ce am arătat cardul, a trebuit doar să completez câteva chestionare.

Câteva minute mai târziu, un tânăr în jur de 30 de ani, m-a invitat într-un birou. Mă așteptam la niște persoane cu îmbrăcăminte chirurgicală, care să-mi facă zeci de analize.

Când am intrat însă, pe birou erau așezate mai multe borcane cu tot felul de soiuri de canabis. Am discutat cu acest domn timp de 10-15 minute despre stările mele, cu ce mă luptam de ani de zile, despre ceea ce căutam. Mi-a sugerat câteva soiuri, explicând cum funcționează și ce efecte ar avea asupra mea. Nefiind fumătoare, am exclus din start mugurii, așa că am ales “Elixir Lemonade & Tea Half & Half”, un produs de băut din canabis, destinat să ajute la somn. De asemenea, am mai ales “Lucid Mood” pentru ameliorarea durerilor și “Mary’s Medicinals” un compus pentru durerea acută. Am cheltuit până în 200 de dolari la acea primă vizită la dispensar, sumă pe care acum o cheltui lună de lună pe aceleași produse. Acea primă vizită la dispensar a fost o experiență extraordinară.

Ceaiul mi-a oferit o stare de liniște și un somn cum n-am mai avut de ani buni. Îmi pun jumătate de lingură în cană și mă face să dorm foarte bine, dar mă pot trezi noaptea în caz că aud copii, sau dacă trebuie să merg la toaletă. După ce l-am folosit un timp, l-am rărit să vad dacă pot să dorm și fără el, și spre uimirea mea, acum dorm foarte bine chiar dacă mai iau ceaiul destul de rar.

“Lucid Mood”, m-a ajutat să scap de dureri și în același timp m-a scăpat definitiv de stările de panică și de anxietate. Acum puteam respira ușurată, fără frică, ba chiar am început să fiu veselă mai des, să zâmbesc. Acest produs îl inhalez în medie de trei ori pe săptămână, câte trei-patru inhalări.

De asemenea, uleiurile “Mary’s Medicinals”, mă ajută la anxietate, dureri și inflamații. Mi-l adminstrez zilnic, câte 4-5 picături sub limbă în fiecare dimineață când mă trezesc, pe stomacul gol.

Nu-mi vine nici acum să cred cum aceste produse naturale mi-a schimbat viața radical în bine în doar un an de zile. Am să continui să folosesc aceste produse, pentru că doar datorită lor pot avea o viață normală, o viață plină de bucurii și mai ales pot fi din nou o mamă așa cum ar trebui să fie o mamă.

Această plantă pentru mine a devenit nu doar un tratament care mă face să fiu ceea ce sunt acum, dar e prietenul meu de înceredere de care nu vreau să mă mai despart niciodată.

Mă simt binecuvântată!

Sursa: www.practicalpainmanagement.com

Please support my work by sharing: