mie. apr. 8th, 2020

De ce începătorii ar trebui să cultive soiuri autoflowering

Please support my work by sharing:

Ce este atât de special la tulpinile autoflowering?

Cum diferă aceste tulpini de tulpinile tradiționale și ce le face să fie mai ușor de cultivat pentru începători?

De ce plantele autoflowering sunt o alegere bună pentru începători

Foto: CPC – Auto AK

Pentru că aceste tulpini intră în perioada de înflorire automat la doar câteva săptămâni după ce au încolțit – de aceea sunt numite tulpini de „autoflower” (înflorire automată). Tulpinile fotoperiodice (clasice) tradiționale cultivate în interior trebuie să fie forțate manual prin ciclul de lumină pentru a intra în perioada de înflorire.

Plantele auto au în general o dimensiune gestionabilă – Majoritatea tulpinilor auto rămân sub înălțimea șoldului și nu vor crește în înălțime foarte mult doar dacă acestea vor fi forțate de către cultivator.

Foto: CPC – Mugure Auto AK

Gata de recoltare în maxim 3 luni – În timp ce creșterea tradițională durează în medie 3-5 luni de la sămânță până la recoltare, plantele auto sunt de obicei gata de recoltare în 3 luni sau mai puțin. Mulți cultivatori preferă o recoltă mai rapidă.

Poate fi cultivat în aer liber în majoritatea climatelor – Plantele tradiționale de canabis în aer liber trebuie să fie plantate primăvara și au nevoie între 3-5 luni de vreme caldă, nu prea umedă, înainte de toamnă. Acest set de cerințe face dificilă creșterea în aer liber în multe clime. Dar, atâta timp cât climatul tău devine cald, vreme însorită timp de cel puțin trei luni la un moment dat, ar trebui să fii capabil să crești o plantă auto afară (outdoor).

Tulpinile autoflowering au o genetică mai bună

Toate plantele autoflowering sunt descedentele unui tip de cânepă sălbatică care crește în Siberia cunoscut sub numele de Cannabis Ruderalis, care este un văr al plantelor de canabis producătoare de THC pe care o cunoaștem și o iubim. Plantele ruderalis sălbatice au muguri foarte mici, care nu conțin mult THC, dar, din cauza perioadei de vară extrem de scurtă, ajung la maturitate foarte repede și încep să înflorească indiferent de cât de scurtă e ziua.

Foto: CPC – Planta Auto AK în perioada de înflorire

Mulți crescători experimentați au încrucișat această mică plantă cu cele clasice însă la început rezultatele de la hibrizii inițiali au fost dezamăgitori, dar crescătorii nu au renunțat și au continuat să selecteze pentru plante cu randamente mai mari și muguri mai puternici, menținând cu atenție capacitatea de înflorire automată din generație în generație. Cannabis Lore spune că primele încrucișări experimentale dintre tulpinile „Marijuana” și Ruderalis au fost realizate în anii ’60, unele tulpini începând să fie vândute de băncile de semințe până în anii ’80.

Prima dată când am auzit despre semințele auto a fost în jurul anului 2008. La acea vreme, tulpinile auto erau adesea denumite „Lowryder”, sau unele variații, cum ar fi „Short Ryder” sau „Diesel Ryder”. Opțiunile de tulpini „Ryder” au fost extrem de limitate la început.

Cultivatorii au început să-și facă propriile tulpini auto care au pierdut în cea mai mare parte numele „Ryder”. De atunci, genetica s-a îmbunătățit exponențial.

Acum există sute de tulpini auto, iar multe tulpini tradiționale oferă și o versiune auto, care vă oferă randamente mari și produc muguri care se simt la fel de puternici ca omologii lor fotoperiodici.

Foto: CPC
Please support my work by sharing: