2 iunie 2020

Delta-8-THC – O versiune mai ușoară a THC-ului?

Foto: CPC

Please support my work by sharing:

Deși Delta-8-THC pare să partajeze unele dintre aceleași efecte ca și Delta-9-THC, potența lui pare să fie mai mică. Canabinoizii sunt produși prin reacții chimice naturale, cum ar fi decarboxilarea, izomerizarea și oxidarea. Câteva enzime cheie sunt responsabile pentru biosinteza canabinoizilor; și anume, CBDA, CBCA și THCA.

Aceste substanțe transformă CBGA, rădăcina sau canabinoidul „mamă”, în formele acide ale canabinoidelor pe care le cunoaștem și le iubim: CBD și Δ⁹-THC, precum și compuși mai puțin cunoscuți precum CBC și Δ⁸-THC.

Ce este Delta-8-THC?

Pornind de la CBGA, rezultatul Δ⁹-THC este oxidat într-un izomer cu o structură chimică foarte similară: Δ⁸-THC. Deoarece această moleculă este formată prin oxidare, nu este modificată atunci când este expusă la aer.

Aceasta este o caracteristică utilă în scopuri farmaceutice, care compensează raritatea acestui canabinoid. Δ⁸-THC este produs de fapt în cantități atât de mici de planta de canabis încât singura modalitate de a experimenta efectele este de a consuma concentrate foarte specifice.

Care este diferență dintre Delta-8-THC și Delta-9-THC?

Δ⁸-THC se leagă de receptorii CB1 din sistemul nervos central așa cum o face Δ⁹-THC, precum și de receptorul CB2.

Bazat pe cercetări timpurii și dovezi anecdotice, Δ⁸-THC este ca o versiune „ușoară” a tradiționalului Δ⁹-THC, producând un efect sedativ ușor, fără stimularea mentală tipică indusă de Δ⁹-THC.

Δ⁸-THC a demonstrat proprietăți antiemetice, anxiolitice, stimulatoare ale apetitului, analgezice și neuroprotectoare, în ciuda faptului că are efecte psihotrope mai ușoare decât Δ⁹-THC.

Delta-8-THC are proprietăți terapeutice?

În timp ce Δ⁹-THC poate fi problematic pentru pacienții predispuși la panică și anxietate, Δ⁸-THC are potențialul de a oferi efecte terapeutice în doze mici, cu efecte puțin sau deloc intoxicabile.

Unii utilizatori raportează de fapt aceeași eficacitate medicală de la Δ⁸-THC ca Δ⁹-THC, dar cu o capacitate mai mare de a rămâne concentrați în timp ce lucrează sau îndeplinesc sarcini zilnice.

Într-un mediu de laborator, s-a arătat că doze foarte mici de Δ⁸-THC crește pofta de mâncare, așa cum era de așteptat.

Mai important, canabinoidul a fost deja testat cu succes ca antiemetic în oncologia pediatrică.

Δ⁸-THC a fost administrat la opt copii cu vârste cuprinse între 3-13 ani cu diverse forme de cancer hematologic. Copiii au fost tratați cu chimioterapie înainte de un nou tratament concurent cu Δ⁸-THC.

În timpul tratamentului experimental cu canabinoid, vărsăturile au fost prevenite complet și alte efecte secundare ale chimioterapiei au fost reduse dramatic.

Pot izola Delta-8-THC acasă?

Indiferent de tulpină, acest canabinoid este produs de plantele de canabis doar în cantități foarte mici.

Poate pe viitor, reproducerea selectivă ar putea oferi tulpinilor noi, concentrații mai mari de Δ⁸-THC decât ce există acum, însă metodele industriale specializate de extracție, distilare fracționată și izolare moleculară vor fi probabil necesare pentru a obține cantități substanțiale ale acestui canabinoid rar.

Cu alte cuvinte, nu există nicio modalitate de a vă extrage cu succes propriul Δ⁸-THC acasă, chiar dacă teoretic este posibil să vă setați anumite temperaturi (de exemplu la vapat) pentru a elibera o anumită gamă de terpeni și canabinoizi, inclusiv Δ⁸-THC.

Realist, este posibil ca produsele comerciale Δ⁸-THC să fie disponibile sub formă de extracte vapabile și picături sublinguale. Nu există încă versiuni comestibile ale acestui canabinoid, deoarece Δ⁸-THC este transformat în Δ¹¹-THC prin procesul de digestie, distrugând astfel proprietățile medicale ale Δ⁸-THC.

Noile canabinoide distilate prezintă cele mai ridicate niveluri de Δ⁸-THC, cuprinzând aproximativ 58% din canabinoid alături de 8% Δ⁹-THC și 0,30% CBD. Aceste produse noi deschid ușa către un teritoriu neexplorat atât pentru utilizatorii medicali, cât și pentru cei de agrement și doar timpul va spune care este consensul!

Discalimer:
Acest conținut este doar în scop educațional. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din sursele menționate mai jos:

Surse:


Please support my work by sharing: