Donație de 9 milioane de dolari acordată pentru Harvard și MIT pentru promovarea cercetării în domeniul canabisului

Young woman preparing homeophatic medicine from marijuana plant.

265 Views

Un absolvent de la Harvard și MIT a făcut o donație pentru a promova cercetarea privind canabisul în ambele școli.

Într-un anunț anunțat marțea trecută, Charles R. Broderick a declarat că dă 9 milioane de dolari în mod egal între cele două instituții în sprijinul cercetării privind modul în care marijuana afectează creierul și comportamentul.

Este, potrivit școlilor, “cea mai mare donație până în prezent pentru a susține cercetarea independentă a științei canabinoizilor”.

Broderick a spus că darul a fost condus de dorința de a umple golurile de cercetare care există în prezent în știința canabisului.

“Vreau să destigmaționez conversația în jurul canabisului – și, în parte, asta înseamnă a oferi fapte comunității medicale, precum și publicului larg”, a spus Broderick.

Fondatorul Uji Capital, care se descrie ca fiind “un birou de familie axat pe oportunități cantitative pe piețele globale de acțiuni”, Broderick s-a remarcat drept un avangardist în industria canabisului.

Deși marijuana este acum legală în Canada și într-un număr tot mai mare de state și orașe din Statele Unite – inclusiv Massachusetts, atât la Harvard, cât și la MIT, rămâne o lipsă de cercetări credibile. Eforturile de cercetare au fost împiedicate de ostilitatea continuă a guvernului federal american față de canabis, pe care încă îl consideră un medicament periculos care nu oferă nici o valoare medicală.

Raportul din 2017 al Academiei Naționale de Inginerie Științifică a cerut agențiilor publice, organizațiilor filantropice și companiilor private să “dezvolte o bază de date cuprinzătoare privind efectele pe termen scurt și lung ale consumului de canabis (atât efecte benefice cât și nocive) prin finanțare și sprijin pentru o agenție națională de cercetare în domeniul canabisului care abordează lacunele cheie din baza de date”.

Cadoul lui Broderick a fost făcut în acest spirit. El a declarat în anunț că este important ca toți să “lucreze din aceleași informații”.

Donația de 4,5 milioane de dolari către MIT va oferi sprijin celor patru oameni de știință pe parcursul a trei ani, dintre care doi vor “explora separat relația dintre canabis și schizofrenie”, a spus școala. Unul dintre acești cercetători, John Gabrieli, va analiza valoarea consumului de canabis pentru adulții cu schizofrenie, spunând că “scopul final este de a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea creierului”.

La Harvard, donația de 4,5 milioane dolari va fi folosită pentru a începe inițiativa de cercetare a fitocanabinoizilor de către Charles R. Broderick, pentru a genera perspective fundamentale cu privire la efectele canabinoidele asupra funcției cerebrale și a sănătății generale”.

O astfel de cercetare va fi concentrată la Departamentul de Neurobiologie de la Harvard, condus de Bruce Bean și Wade Regehr, ambii profesori în cadrul departamentului.

Sursa: hightimes.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOTUL DESPRE CANABIS

Intrând pe siteul www.comunitateaprocanabis.info certificați faptul că ați împlinit vârsta de 18 ani. Acest website oferă informații despre planta de canabis.

Comunitatea Pro Canabis 2008-2019