Dum. feb. 16th, 2020

Două companii israeliene creează plante de canabis modificate genetic

Foto: cann10.com

Please support my work by sharing:

Două companii israeliene au semnat recent un acord de parteneriat pentru a lucra împreună la o nouă versiune de canabis modificată genetic, mult mai ușor de cultivat și cu un randament mai mare decât oferă plantele actuale.

Compania medicală Cann10 pune la bătaie tehnologia performantă pe care o deține, în timp ce compania Epigenetics vine cu experții în cultivarea canabisului.

Epigenetics a dezvoltat „o tehnologie de reproducere de ultimă generație, care se concentrează pe părților ascunse ale ADN-ului plantei și care să permită selectarea genelor”.

Compania a făcut experimente pe roșii și porumb, reușind să crească capacitatea de fotosinteză a plantelor cu un factor de 100, ceea ce înseamnă că au o producție semnificativ mai mare fără a-și schimba mediul de creștere.

Acum imaginați-vă această tehnologie aplicată canabisului.

Epigenetica nu introduce gene străine în plante, ci vizează „părțile ascunse ale ADN-ului plantei” și întărește acele gene din plantă.

Cann10 și Epigenetics vor investi împreună zeci de mii de dolari pentru a promova cercetarea canabisului folosind noua tehnologie, în scopul îmbunătățirii trăsăturilor dorite ale plantei și creșterii eficienței și calității creșterii acesteia.

„Colaborarea cu Epigenetics este rezultatul unei căutări constante a următoarei invenții excepționale în industria canabisului. Considerăm că această nouă versiune de canabis va schimba regulile jocului industriei mondiale a canabisului ”, a declarat CEO-ul Cann10, Ori Alperovitz.

 „Noua colaborare reprezintă un reper semnificativ în realizarea strategiei companiei de a-și extinde operațiunile în Israel și în străinătate și a crește productivitatea acesteia prin utilizarea tehnologiilor inovatoare de cultivare și promovarea cercetării și dezvoltării canabisului. Pe măsură ce cercetările progresează, compania poate lucra pentru furnizarea de francize pentru utilizarea tehnologiei în Israel și în străinătate”, a mai adăugat Ori Alperovitz.

Cann10 și Epigenetics speră să prezinte primele rezultate în aproximativ șase luni.

Sursa: internationalhighlife.com


Please support my work by sharing: