Ecuador aprobă utilizarea canabisului pe plan medical

68 Views

Guvernul Ecuadorului a votat în favoarea legislației pentru legalizarea canabisului medicinal.

Pe măsură ce cercetările evoluează în industria canabisului, tot mai multe țări caută opțiuni pentru ca țările lor să legalizeze și să reglementeze utilizarea acestei plante. Rapoartele El Pais International indică faptul că Adunarea Națională din Ecuador a aprobat oficial utilizarea canabisului în scopuri medicinale, potrivit rapoartelor din 18 septembrie anul acesta.

Ecuador face acum parte dintr-un grup foarte mare de țări care permite utilizarea canabisului pentru beneficii terapeutice sau medicinale. Reforma Codului Penal de către Adunarea Națională a fost aprobată marți seară, eliminând o regulă conform căreia deținerea de canabis este o infracțiune.

Plenul Adunării Naționale a aprobat reforma Organic Integral Criminal Code (COIP) care permite producerea, comercializarea, distribuirea, utilizarea și consumul de canabis pentru uz medicinal sau terapeutic în țară.

Din cei 130 de membri ai adunării, 83 au votat „da” și doar 23 au votat împotrivă. Un vot a fost returnat necompletat, în timp ce 23 s-au abținut.

Posesia de până la 10 grame de marijuana pentru consum personal este legală, deși vânzarea acesteia rămâne interzisă.

Totuși, rămâne încă discutabil care va fi procentul maxim de THC permis.

Revenim cu detalii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOTUL DESPRE CANABIS

Intrând pe siteul www.comunitateaprocanabis.info certificați faptul că ați împlinit vârsta de 18 ani. Acest website oferă informații despre canabis.

Comunitatea Pro Canabis 2008-2019