Experții spun că Africa va deveni principalul producător de canabis în scop medicinal din lume

Distribuie

“Africa va deveni centrul de producție a canabinoidelor din lume”, a declarat Jordan Curl, specialist în cultivare și extracţie la compania de cercetare şi investiţii în domeniul canabisului ICAN, în faţa a peste 500 de delegaţi prezenţi la conferinţa CannaTech din Cape Town, Africa de Sud.

Se preconizează că piaţa africană a canabisului şi a produselor asociate se va ridica la 7,1 miliarde de dolari până în 2023, potrivit unui raport al Prohibition Partners cu sediul la Londra.

Cu un teren abundent, o forţă de muncă importantă şi un climat ideal pentru cultivarea canabisului, investitorii au fost interesaţi să cerceteze continentul, în special sudul Africii.

“Africa oferă cultivatorilor un sol curat, puţină poluare şi multe tulpini de CBD de înaltă calitate, unul dintre cele mai importante canabinoide găsite în canabis, poziţionând ideal continentul pentru exporturile globale. În schimb, este probabil ca Uniunea Europeană să devină una dintre cele mai importante pieţe de retail, pentru că există o cerere mare de CBD, însă o lipsă a infrastructurii pentru cultivare şi extragere”, a mai spus Curl.

Africa de Sud este lider al intrării Africii pe piaţa globală, împreună cu Lesotho şi Zimbabwe, acordând recent licenţe pentru creşterea şi exportul de canabis în scop medicinal.


Sursa: The News Nigeria

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *