1 iunie 2020

Florida a vândut 57 de tone de marijuana medicală în 6 luni

Please support my work by sharing:

În primele șase luni după ce Florida a legalizat și utilizarea de marijuana medicală fumabilă, dispensarele de stat au comandat 57 de tone de muguri pentru clienții lor, potrivit unui nou raport al oficialilor de sănătate.

Acest nou raport, întocmit pentru Consiliul de Stat al Medicinii și Consiliul de Medicină Osteopatică, a urmărit datele privind programul de canabis medical al statului în perioada 1 octombrie 2018 și 30 septembrie 2019. În primele șase luni ale acestei perioade, canabisul medical fumabil a fost interzis de stat. Dar, în martie, un judecător a ridicat interdicția, hotărând că acesta încalcă intenția inițială a măsurii de vot aprobate de alegători care legaliza marijuana medicală în primul rând.

Imediat ce interdicția a fost ridicată, dispensarele de stat au început să comande muguri de la cultivatorii autorizați, în așteptarea unei cereri masive. Până la sfârșitul lunii septembrie, dispensarele își stocau rafturile cu peste 57 de tone de muguri de canabis. Cu toate acestea, se aștepta la un număr mult mai mare. Raportul spune că dintre toți pacienții înregistrați (291.865) doar 44% (128.040) au cumpărat muguri cruzi.

“Am crezut că va fi mai mult”, a declarat lobbyistul Ron Watson pentru WUSF News. Alți susținători cred că cererea este în concordanță cu așteptările lor: „Cu siguranță unii pacienți de vârstă mijlocie, familiarizați cu efectele canabisului fumabil găsesc această metodă utilă”, a declarat Jeff Sharkey, de la Asociația Medicală pentru Marijuana din Florida, pentru News4JAX.

Cu toate acestea, nu toți pacienții achiziționează muguri pentru fumat. Josephine Cannella-Krehl, fondatoarea MMJ Knowledge, a declarat pentru News4JAX că unii pacienți cumpără muguri pentru a-și face propriile comestibile, care sunt în prezent interzise în Florida.


Sursa: Merry Jane

Please support my work by sharing: