Dum. feb. 16th, 2020

Forum

Efortul pentru lega...
 

Efortul pentru legalizare.  

  RSS
Jester
Active Member

Consider ca cei din comunitate ar trebui sa actioneze mai intelept in ceea ce priveste efortul de constientizare a publicului larg despre efectele benefice ale cannabis-ului. De exemplu, sunt haioase unele filmulete de pe canalul de youtube legalizeit.ro, dar in acelasi timp arata si o oarecare doza de superficialitate. In ceea ce-l priveste pe Maramoo (Pe Filmul Meu), lucrurile stau altfel. El este mult mai serios si combina intr-o masura mai echilibrata informatia serioasa cu manifestarile culturii Hip-Hop si preocuparile tinerilor din ziua de azi. Salut totusi colaborarea viitoare dintre legalizeit.ro si Maramoo pentru realizarea emisiunii "Stirile 420", pare sa fie de bun augur.

Am vazut ca exista online foarte multe materiale si documentare extrem de impresionante, in care sunt expuse cazurile grave ale unor copii cu epilepsie, tratate cu ajutorul cannabis-ului, dar si alte boli ce nu raspund la tratamentul conventional. Sunt multe alte clipuri documentate stiintific despre proprietatile benefice ale plantei, realizate chiar de supercompanii din media cum ar fi CNN, BBC, CBSNews, etc. Ar trebui alese secvente si ar trebui facut un colaj succint din tot acest material bogat, ar trebui tradus materialul final in limba romana si impreuna cu o scrisoare scurta dar bine argumentata, ar trebui trimis acest filmulet printr-un email tuturor politicienilor din parlament si altor factori de decizie in problema legalizarii cannabis-ului. De asemenea, forma finala a acestui material impreuna cu scrisoarea, ar trebui publicate in cat mai multe locuri de acces, pe internet, etc, pentru a intra cu cat mai multi oameni in contact. Daca acest material ar primi si validarea unor oameni cu un cuvant greu de spus, cum ar fi Dn. Doctor Costin Militaru, sau doamna Ana-Maria Camalesa, dar si altii, chiar politicieni, cu atat mai bine.

Si eu consideram inainte cannabis-ul un drog, fara nici o diferenta fata de celelalte, asta pana m-am documentat cu ani in urma. Eram intransigent in aceasta privinta, asa sunt si acum cand vine vorba de drogurile grele cum ar fi cocaina, heroina, etc. Sunt total impotriva acestor substante.
Dar cand vine vorba de cannabis, mai ales de cannabis-ul medicinal, lucrurile sunt la polul opus. Beneficiile acestei plante pentru om sunt extraordinare si ar fi pacat sa nu facem eforturi mai mari pentru o mai buna constientizare a celorlalti.

Trebuie sa tinem cont ca exista un curent de opozitie puternic, mai ales din partea industriei farmaceutice, dar sunt si destule cazuri in care unii doctori primesc bani buni pentru a recomnda sau prescrie anumite medicamente. In cazul acesta cum credeti ca anumite comisii de medici vor fi de acord vreodata sa renunte la profit in favoarea recomandarii unei deschideri pentru cannabis medicinal?

In incheiere as vrea sa imi exprim admiratia si respectul pentru Spliff in efortul pe care-l depune in aceasta problema.

Quote
Posted : 24/01/2020 11:47 am
Spliff
Trainer Admin

Sunt oameni care sunt cunoscuți public și au o oarecare putere și care chiar fac ceva pentru legalizarea canabisului medicinal însă din păcate sunt puțini. Informațiile există, noi suntem cei care trebuie să le și distribuim cât mai mult posibil ca fiecare dintre cei ce vor să se documenteze pe acest subiect, să aibă materiale la dispoziție. Au fost prezentate tot felul de filmulețe cu pacienți tratați cu canabis, au fost prezentate studii, sunt doctori care vorbesc deschis despre potențialul canabisului pe plan medical și asta ar trebui să se întâmple și la noi. 
Fiecare distribuire ajută, fiecare implicare și susținere ajută, orice comentariu pro sau contra ajută. Informația e aici, online, trebuie doar ca omul să vrea să se documenteze. În limba română sunt puține și tocmai din cauza asta încercăm să aducem cât mai multe in formații reale în limba română ca fiecare să înțeleagă. 
Păcat însă că sunt mulți cărora le e frică să vorbească deschis despre asta...

PS: Mulțumesc pentru susținere! Înseamnă mult pentru mine 🤗 

www.comunitateaprocanabis.info

ReplyQuote
Posted : 24/01/2020 1:27 pm

Please Login or Register