Dum. feb. 16th, 2020

Fumatul în rândul tinerilor a scăzut după legalizarea canabisului

Please support my work by sharing:

Mai puțini tineri folosesc canabis în SUA în comparație cu 2012, când primele state au început să legalizeze canabisul, potrivit unui studiu finanțat federal – care distruge din nou mitul potrivit căruia interdicția este necesară pentru a opri adolescenții să consume canabis.

Sondajul pentru Monitorizarea Viitorului din 2018 a constatat că consumul anual, lunar și zilnic de canabis a rămas mai scăzut în rândul elevilor din clasele a 8-a, a 10-a și a 12-a din țară, comparativ cu nivelurile de pre-legalizare. Disponibilitatea adolescenților de canabis a continuat să scadă și în 2018.
Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea Michigan la cererea Institutului Național de Abuz de Droguri.

Foto: ukcsc.co.uk

Mason Tvert, purtător de cuvânt al proiectului de politici pentru marijuana, a declarat pentru Marijuana Moment: „Este destul de clar că țara noastră nu trebuie să aresteze sute de mii de consumatori adulți de marijuana pentru a preveni adolescenții să folosească marijuana.”
Acesta nu este primul studiu care a arătat că legalizarea nu îi determină pe tineri să consume canabis, inclusiv o meta-analiză a 55 de studii care au constatat că „trecerea [legilor marijuanei medicale] nu a crescut consumul de canabis printre adolescenți”.

Foto: ukcsc.co.uk

A existat o ușoară scădere a consumului de canabis auto-raportat pentru elevii din clasele 8 și 10 în comparație cu anul trecut, în timp ce ratele consumului de canabis în rândul elevilor de clasa a 12-a au scăzut.
În timp ce adversarii legalizării susțin că legile privind relaxarea canabisului determină mai mulți tineri să caute canabis, datele sondajului consolidează argumentul potrivit căruia accesul legal reglementat pentru adulți este mai eficient pentru a asigura adolescenților să nu-l caute.

Foto: ukcsc.co.uk

„Cea mai semnificativă abordare de politică publică pentru a reduce consumul de canabis de către adolescenți este de a o scoate din mâinile pieței ilicite și de a o pune în spatele unui ghișeu în care angajații verifică documentele de identitate”, a spus directorul politic NORML, Justin Strekal. „Acest nou raport și recunoașterea publică de către NIDA nu fac decât să solidifice în continuare cererea noastră de legalizare rapidă în restul statelor cu interdicție.”
O altă constatare din sondaj este că rata fumatului de țigări la adolescenți este în continuă scădere.

Sursa: United Kingdom Cannabis Social Clubs

Please support my work by sharing: