2 iunie 2020

Guvernul elvețian vrea să legalizeze canabisul medical și recreațional

Foto: cannabistraininguniversity.com

Please support my work by sharing:

Elveția încearcă să faciliteze accesul pacienților la tratamentul cu canabis, iar guvernul elvețian a dezvăluit cu puțin timp în urmă propunerea de a permite prescrierea canabisului în tratarea persoanelor care suferă de cancer sau de alte afecțiuni grave.

“Propunerea face posibilă opțiunea ca medicii să poată prescrie canabisul ca tratament pentru diverse afecțiuni”, a declarat cabinetul elvețian, potrivit Reuters.

Modificarea legislativă propusă pentru a permite acest lucru ar înlocui sistemul actual, în care pacienții care doresc consumul de canabis trebuie să se adreseze Biroului Federal de Sănătate Publică (BFSP).

Legea elvețiană cu privire la canabis este foarte blândă încă din 2013, persoanele care au în posesie mai puțin de 10 grame de canabis, sunt obligați să plătească o amendă de 100 CHF (110 dolari).

Potrivit site-ului oficial BFSP, utilizarea canabisului medical a crescut brusc în ultimii ani, iar pregătirea medicilor este încă prea slabă pentru a face față numărului tot mai mare de cereri.

Această modificare legislativă este în prezent deschisă și va dura până în 17 octombrie 2019.

Ce altceva va modifica noul amendament?

În primul rând, amendamentul va oferi medicilor puterea exclusivă de a emite prescripții pentru canabisul medical. Dar, pentru a face acest lucru în mod eficient, amendamentul include, de asemenea, o serie de alte modificări legislative minore.

Odată cu noul amendament, cultivarea, prelucrarea, fabricarea și comercializarea canabisului în scopuri medicale ar deveni legală. Acest lucru ar fi similar cu sistemul deja în vigoare pentru medicamentele narcotice care sunt utilizate în scopuri medicale, cum ar fi metadona sau morfina.

Cu toate acestea, canabisul pe plan recreativ va rămâne ilegal pentru moment ilegal.

Alte acțiuni legate de canabis în Elveția

Acest nou amendament pentru consumul de canabis este independent de un alt amendament recent propus al legislației elvețiene privind narcoticele, care ar permite unui număr de 5.000 de persoane să experimenteze utilizarea produselor pe plan recreativ al canabisului ca parte a unui proiect guvernamental pilot.

Scopul proiectului ar fi colectarea datelor științifice privind utilizarea canabisului recreațional, cu accent pe studierea impactului socioeconomic al canabisului legal asupra unor domenii precum ocuparea forței de muncă, familia, siguranța publică, precum și examinarea pieței ilicite a drogurilor din țară.

Proiectul va lua în considerare o gamă largă de produse, inclusiv muguri de canabis, rășini, uleiuri și comestibile cu un conținut de până la 20% THC. Vor exista reglementări stricte cu privire la publicitatea produselor. Restricțiile ar limita, de asemenea, cantitatea de produse de canabis pe care un participant le-ar putea achiziționa într-o lună.

Dacă va fi aprobat de Parlament, acest proiect ar fi valabil 10 ani.

Sursa: analyticalcannabis.com

Please support my work by sharing: