2 iunie 2020

Importanța canabinoidelor din laptele matern

Foto: mom.com

Please support my work by sharing:

Canabinoidele apar în mod natural în laptele matern, studiu confirmat.

În ianuarie 2017, un studiu a confirmat următoarele: canabinoizii apar în mod natural în laptele matern uman.

Conform concluziilor mai multor studii științifice majore, laptele matern uman conține în mod natural aceiași canabinoizi găsiți în planta de canabis, care sunt esențiali pentru dezvoltarea umană adecvată.

Membranele celulare din organism sunt echipate în mod natural cu acești receptori canabinoizi care, atunci când sunt activi, susțin și mențin sănătatea umană. Laptele matern uman este o sursă abundentă de endocanabinoizi, un tip specific de lipide neuromodulatoare care învață practic un copil nou-născut cum să mănânce stimulând procesul de alăptare.

Dr. Melanie Dreher a studiat femeile consumând canabis pe toată durata sarcinii și apoi a studiat bebelușii la un an după naștere. A descoperit că bebelușii femeilor care consumase canabis zilnic în timpul sarcinii socializau mai rapid și făceau contactul vizual mai rapid.

Dacă nu ar fi acești canabinoizi din laptele matern, copiii nou-născuți nu ar ști să mănânce și nici nu ar avea neapărat dorința de a mânca, ceea ce ar putea duce la o subnutriție severă. Copiii nou-născuți care sunt alăptați primesc în mod natural doze de canabinoizi care declanșează foamea și promovează creșterea și dezvoltarea.

Pe lângă funcția esențială de stimulare a apetitului canabinoizii ajută, de asemenea, la calmarea și relaxarea copilului.

Există două tipuri de receptori canabinoizi în organism; receptorul CB1 care există în creier și receptorul CB2 care există în sistemul imunitar și în tot restul corpului. Fiecare dintre acești receptori răspunde la canabinoizi, fie că este din laptele matern uman sau din canabis.

Aceasta înseamnă în esență că organismul uman necesită și produce endocanabinoizi, deoarece aceste substanțe nutritive joacă un rol esențial în susținerea și menținerea sănătății umane.

Referințe:
https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acsomega.6b00253
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0014299904007423

Sursa: cbdlifeuk.com


Please support my work by sharing: