Irlanda a legalizat marijuana medicală

Foto: merryjane.com

212 Views

Rezidenții Irlandei care suferă de cancer, scleroză multiplă și epilepsie, pot acum să se trateze legal cu extracte din canabis. Trifoiul cu patru foi, simbol al irlandezilor, devine acum pentru iubitorii de canabis, trifoi cu șapte foi.

Ministrul irlandez al sănătății, Simon Harris, a semnat o lege privind începutul unui program pilot pe termen de 5 ani pentru marijuana medicală. Odată stabilită, programul va importa produse de canabis de la companii din afara Irlandei și va permite medicilor și farmaciștilor locali să prescrie canabis pentu anumite afecțiuni grave.

Scopul acestui program este de a facilita accesul compasional la canabis, în cazul în care tratamentul convențional nu a reușit, a declarat Harris în timpul unei conferințe de presă care anunța legea cu privire la legalizarea marijuanei.

După o perioadă de reglementare și de licențiere care va fi terminată în toamnă, rezidenții irlandezi care suferă de epilepsie, scleroză multiplă, greață sau vărsături asociate cu chimioterapia, vor putea primi tratamente pe bază de canabis cu THC și CBD. Și, spre deosebire de programele de legalizare specifice statului din SUA, Harris a spus că pacienții din viitorul program, vor fi asigurați.

Harris a mai declarat că legalizarea canabisului medical, nu va schimba nicio lege cu privire la consumul de canabis pe plan recreațional.

“Este important de reținut faptul că legalizarea aceasta nu are nicio legătură cu fumatul sau cultivarea canabisului”, a declarat Harris reporterilor.

Acest program pilot va fi reevaluat în 2024.

Sursa: merryjane.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOTUL DESPRE CANABIS

Intrând pe siteul www.comunitateaprocanabis.info certificați faptul că ați împlinit vârsta de 18 ani. Acest website oferă informații despre canabis.

Comunitatea Pro Canabis 2008-2019
error

Comunitatea Pro Canabis