1 iunie 2020

Legalizarea marijuanei la nivel național va putea crea peste un milion de locuri de muncă

Foto: foolcdn.com

Please support my work by sharing:

Un studiu venit din partea New Frontier Data afirmă faptul că legalizarea în toate cele 50 de State, va crea peste un milion de locuri de muncă, dar și venituri la bugetul de stat în urma taxelor aplicate în cuantum de peste 131 miliarde de dolari, în următoarea decadă. Odată cu legalizarea la nivel federal,  se vor crea pe loc cca. 782.000 de locuri de muncă, iar ca o prognoză, în 2025, numărul locurilor de muncă va depăși 1.1 milioane, atât printre crescătorii de iarbă cât și printre comercianți.

În 2015, la un an după legalizarea consumului recreațional, în Colorado, s-au creat peste 18.000 locuri de muncă full-time și s-a înregistrat o creștere a economiei cu 2.4 miliarde $, potrivit Marijuana Policy Group.

“Dacă industria canabisului va fi de mâine în totalitate legalizată și reglementată, aplicându-se taxa de 35% ca în orice alt business, economia va simți o creștere de 12.6 miliarde $ în acest an”, afirmă CEO-ul New Frontier Data, Giadha Aguirre De Carcer, pentru Washington Post.

În statele Washington și Colorado, datorită legalizării consumului recreațional, unele sectoare ale turismului au explodat, aducând astfel un plus economiei. Pe lângă business-ul comercializării canabisului se dezvoltă și alte ramuri industriale, ce furnizează echipament specializat în creșterea plantelor, de la iluminat la irigare.

Sursa: newsweek.com


Please support my work by sharing: