Dum. feb. 16th, 2020

Luxemburg legalizează canabisul recreativ, dar nu și pentru turiști

Please support my work by sharing:

Miniștrii luxemburghezi și-au consolidat angajamentul de legalizare a consumului de canabis, dar numai pentru cetățeni.

Ministrul Sănătății a anunțat că legislația țării va interzice, nerezidenților, să cumpere canabis pentru a preveni un surplus de consum cum există în orașe precum Amsterdam.

El a cerut, de asemenea, ca toate țările europene să urmeze acest pas pentru cetățenii lor.

„Această prohibiție pe care am avut-o în ultimii 50 de ani nu a funcționat”, a spus Etienne Schneider. „Interzicerea marijuanei a făcut-o mai interesantă pentru tineri”.

Oficialii luxemburghezi și-au dezvăluit planurile preliminare pentru legalizarea canabisului recreativ în noiembrie 2018, în cadrul unei conferințe de presă susținute de cele trei partide de coaliție, deși acest proiect nu va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

Rezidenții majori vor avea dreptul să cumpere până la 30 de grame de canabis, iar minorii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani nu vor fi incriminați pentru deținere de până la 5 grame.

Schneider susține că legalizarea ar putea intra în legislația luxemburgheză în termen de doi ani, ceea ce ar face ca Luxemburg să fie a treia țară din lume (după Uruguay și Canada), și prima țară din Europa, unde canabisul recreativ va fi perfect legal.

Germania a legalizat canabisul medical în martie 2017, dar programul său a fost afectat de lipsurile de aprovizionare. Alte țări europene, cum ar fi Marea Britanie, Franța și Irlanda, au anunțat recent că fac eforturi mari pentru a putea avea pe rafturi produse din canabis pentru uz medical, însă niciuna nu a progresat în privința canabisului recreativ.

Luxemburg a legalizat canabisul medical în iunie 2018 și are acum cel puțin 250 de medici instruiți pentru a prescrie acest tratament pacienților.

Sursa: analyticalcannabis.com

Please support my work by sharing: