Massachusetts a vândut canabis în valoare de 400 de milioane USD în primul an după legalizare

Distribuie

După un an de canabis legal, Massachusetts face bilanț. Numerele lansate de Departamentul de Venituri al Statului și de Comisia de control al consumului de canabis au anunțat că cele 33 de dispensare ale statului au adunat în total aproape 400 de milioane de dolari din vânzări de canabis și au angajat 6.700 de persoane.

Comisia de control al canabisului din Massachusetts a lansat primul său set de date anuale privind vânzările de canabis, care marchează prima aniversare a industriei inovatoare a statului. Consumatorii de canabis au cheltuit 393,7 milioane de dolari pentru marijuana în ultimele 12 luni.

Hoffman a vorbit despre necesitatea ca mai mulți medici și asistenți să-și asume pacienți care urmează tratamente cu canabis medical.

„Cred că ne-a lipsit o ocazie de a îmbunătăți substanțial viața pacienților din toată țara”. Trebuie să ne dăm seama cum să angajăm comunitatea medicală în acest sens. Mă simt mândru de ceea ce am realizat și sunt mulțumit de modul în care s-a derulat până acum, dar suntem în stadii incipiente și mai avem mult de muncă”, a spus Hoffman, președintele Comisiei de control al canabisului.

Din noiembrie anul trecut, numărul de dispensare de canabis autorizate în Massachusetts a crescut de la doar două magazine (în Northampton și Leicester) la 33 și alte 54 de magazine cu licențe provizorii, acest număr s-ar putea extinde la peste 80 în timpul celui de-al doilea an de legalizare al canabisului.

Spre deosebire de Canada care a vândut canabis în valoare de 1,1 miliarde de dolari în primul său an de legalizare, dar aceste cifre proveneau dintr-o țară cu o populație de peste șase ori mai mare ca Massachusetts și sute de dispensare autorizate. În acest moment, este sigur să spunem că Coasta de Est a Americii este pregătită pentru canabis legal, iar Massachusetts este în top.

Statul găzduiește acum 33 de dispensare, care au vândut produse de canabis în valoare de 393,7 milioane de dolari, generând 19 milioane de dolari în impozit pe vânzări, 32,8 milioane de dolari în acciză și 9,1 milioane în impozitul pe opțiuni locale.

Licențe provizorii eliberate de la 20 noiembrie – Comisia de Control a Canabisului
Foto: boston.com

Sursa: High Times


Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *