Massachusetts aprobă livrarea canabisului la domiciliu

Distribuie

Vrei marijuana legală, testată, livrată la ușă, fără să-ți faci griji că poliția va intra peste tine? În curând, asta se va întâmpla în Massachusetts.

Cannabis Control Commission (CCC) a votat pentru a aproba regulile serviciilor de livrare al canabisului la domiciliu să funcționeze legal în stat. Regulile vor permite, de asemenea, și cluburile pentru uz recreativ, unde oamenii pot merge împreună cu prietenii pentru a mânca, fuma sau vapa marijuana în mod legal.

„Simțim că am obținut un echilibru bun între încercarea de a îndeplini voința alegătorilor și recunoașterea faptului că există îngrijorări din punct de vedere al sănătății publice și al siguranței publice”, a declarat președintele CCC, Steven Hoffman.

Votul a fost de 4-1, comisarul Jennifer Flanagan a fost singurul vot dezacordant.

Flanagan a spus că este prea devreme pentru a permite consumul social și livrarea la domiciliu. „Cred că trebuie să susținem această industrie, asigurându-ne că comerțul cu amănuntul și cultivarea și microîntreprinderile vor avea prioritate înainte de a începe să facem livrare la domiciliu și consum social”, a spus ea.

Flangan a spus că se teme de sănătatea publică. Ea a menționat că Massachusetts are o criză de dependență de opioide și se ocupă acum de un focar de boli provocate de vapare. “Vorbim despre consumul social, căutăm locuri pentru ca oamenii să meargă și să consume acest produs, în mare parte fumând sau vapând”, a spus Flanagan. „Am preocupări în legătură cu asta.”

Hoffman a spus că licențele de livrare la domiciliu ar putea începe să fie luate în considerare în termen de „câteva luni”, după ce comisia se dezvoltă și postează cererea. El a menționat însă că antreprenorii vor trebui în continuare să negocieze acorduri cu comunitățile gazdă înainte de a ajunge la procesul de licențare de la stat, așa cum se întâmplă cu retailerii și cultivatorii actuali.

Deși există o coadă lungă în așteptare de solicitanți pentru magazinele de vânzare cu amănuntul și să crească facilitățile, companiile de livrare la domiciliu ar putea să sară în prima linie pentru a-și prelucra cererile dacă se încadrează în anumite categorii prioritare, cum ar fi solicitanții de abilitare economică.

Solicitarea unei licențe de consum social sau livrare la domiciliu va costa 1.500 dolari, cu o taxă de reînnoire anuală de 10.000 USD, deși taxele sunt reduse pentru solicitanții de abilitare economică și acțiuni sociale.

Livrarea la domiciliu a ridicat probleme de siguranță – de exemplu, despre furtul potențial al șoferilor care transportă cantități mari de marijuana și bani. În cadrul unei reuniuni CCC șeful poliției Walpole, John Carmichael, a numit livrarea la domiciliu drept „tragedie”.

Guvernatorul Charlie Baker a declarat că este îngrijorat de șoferii care transportă cantități mari de bani. Congresul va încerca să modifice legile bancare federale pentru a permite consumatorilor să poată plăti cu carduri de credit.

Noile reguli stabilesc protocoale de securitate, astfel încât camioanele care vor transporta canabis vor trebui să fie echipate cu alarme, zone de depozitare sigure, dispozitive de monitorizare GPS și camere de luat vederi. Livrările nu pot fi efectuate între orele 21.00 și 8 a.m., iar marijuana nu poate fi livrată în căminele universitare.

Sursa: masslive.com

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *