Dum. feb. 16th, 2020

Oamenii care au schimbat istoria marijuanei

Foto: Rich Polk via Getty Images for IMDb

Please support my work by sharing:

Mișcarea pentru legalizarea canabisului se face de ani de zile, a devenit legal stat după stat în S.U.A., Canada legalizând-o complet, iar restul țărilor din întreaga lume o legalizează una după alta. Dar nu s-a ajuns peste noapte la legalizare și cu siguranță nu sunt cei din guverne care au vrut ca această plantă să devină legală (medical și/sau recreațional). Miscarea actuală pentru politica progresivă a canabisului a fost construită pe spatele activiștilor, de la politica guvernului la opinia publică. Iată câteva dintre cele mai influente persoane din istoria canabisului. Oameni care, au schimbat istoria marijuanei pe plan medical sau recreațional.

Jack Herer

Foto: Carolmooredc via Wiki Commons

Așa-numitul Emperor of Hemp (Împărat al cânepei) a fost unul dintre cei mai influenți activiști ai mișcării canabisului. El a scris ‚The Emperor Wears no Clothes’ (Împăratul nu poartă haine), o critică a interzicerii canabisului. În anii ’70 a deținut un magazin, deci nu este deloc surprinzător faptul că a fost un fan al acestei plante, dar activismul său timpuriu a deschis calea pentru munca ulterioară care a dus la victoriile legalizării secolului curent. Cartea pledează pentru canabis nu doar ca fiind o substanță recreativă, ci ca o soluție la problemele de sustenabilitate, fiind o sursă regenerabilă de hârtie, textile, etc. Influența lui în mișcarea pentru legalizarea acestei plante a dus la creearea unui soi de canabis care-i poartă numele și care il puteți găsi și astăzi în magazinele de semințe din întreaga lume.

Raphael Mechoulam

Foto: Tzahy via Wiki Commons

Raphael Mechoulam, un profesor în chimia organică din Israel, a descoperit sistemul endocannabinoid, sistemul de receptori din corpul uman care este în primul rând responsabil pentru efectele canabisului. Descoperirea lui a schimbat complet modul în care urma să înțelegem cum funcționează canabisul în corpul uman. Cea mai faimoasă descoperire a lui a fost cum THC-ul și restul compușilor din canabis, lucrează cu sistemul endocanabinoid, cum poate avea un potențial pe plan medical. În timp ce oamenii știau că marijuana este un medicament eficient pe plan medical, munca lui Mechoulam a pregătit calea pentru o explicație științifică de ce.

Cheech și Chong

Foto: Rich Polk via Getty Images for IMDb

Dacă Mechoulam a făcut descoperiri științifice serioase, Cheech Marin și Tommy Chong au făcut exact opusul, dar influența lor asupra mișcării pentru legalizarea canabisului este la fel de importantă. Deși pe atunci unii îi vedeau ca pe niște drogați periculoși, Cheech și Chong ne-au arătat de fapt cum putem ajunge la anumite stări de bine și relaxare totală doar dacă fumăm canabis.

Snoop Dogg

Foto: Rodrigo Díaz via Flickr

Dacă Cheech și Chong au normalizat canabisul pentru generația veche, Snoop a făcut același lucru pentru generația noastră. Și în prezent oferă ‘stonerilor’ de pretutindeni muzică cu și despre canabis, interviuri, scurt metraje și-i învață cum această plantă nu le poate face decât bine. Snoop este un ‚ganjaman’ cunoscut în întreaga lume care și-a câștigat dreptul de stoner oficial.

Alison Holcomb

Foto: ACLU of Washington via Facebook

Nu este exact un nume cunoscut de toți, însă Alison Holcomb merită o medalie. Alison este un avocat de top din statul Washington care a lucrat neîncetat pentru trecerea inițiativei 502 împotriva opoziției. Ea a susținut mereu că legalizarea canabisului va fi o îndreptare a greșelilor făcute în timpul războiul împotriva drogurilor. În acest fel a câștigat inimile multor oameni, făcând istorie cu acest proces.

Sursa: herb.co

Please support my work by sharing: