31 mai 2020

Olivia Newton-John câștigă lupta împotriva cancerului de sân, datorită canabisului

Foto: usatoday.com

Please support my work by sharing:

Actrița și cântăreața Olivia Newton-John câștigă lupta împotriva cancerului la sân datorită tratamentelor cu canabis și a altor remedii naturiste.

Vestea a venit chiar înainte ca actrița să coboare pe covorul roșu cu nepoata ei Tottie Goldsmith, la gala G’day USA din Los Angeles, pentru reuniunea cu John Travolta. Olivia, în vârstă de 71 de ani și Travolta, 65 de ani, au jucat în filmul de succes Grease din 1978. Steaua australiană a povestit cum și-a înfrânt boala, spunând: „Nu o văd ca pe o luptă”.

„Tumorile mele dispar sau rămân la fel. Pentru un cancer de sân metastatic în stadiul 4, această veste este uimitoare. Dacă nu aș fi avut experiența pe care o am cu acest tratament cu canabis, nu aș vorbi despre asta”, a mai declarat Olivia.

Foto: goodhousekeeping.com

Ea a spus că marijuana a mai ajutat-o ​​enorm de mult la dureri, la îmbunătățirea somnului și la anxietate, după ce cancerul i s-a răspândit până în partea de jos a spatelui.

Olivia și-a deschis anul acesta un Centru de Sănătate și Cercetare pentru Cancer (Olivia Newton-John Cancer Wellness & Research Centre) și este implicată în legalizarea canabisului medicinal în Australia.

Ea a mai spus reporterilor că este „încântată” de decizia recentă a guvernului australian de a oferi finanțare de 3 milioane de dolari pentru cercetarea care explorează modul în care canabisul medicinal poate ajuta pacienții cu cancer.

Ea a fost diagnosticată pentru a treia oară cu cancer în 2017, după ce a fost vindecată de aceeași boală în 1992 și 2013.

În luna octombrie anul trecut, la Melbourne, actrița le-a spus cunoscuților: „Sunt chiar aici, acum, în viață și sănătoasă. Sper să pot oferi în curând acest tratament tuturor – acesta este visul meu acum.”

Canabisul folosit de către Olivia a fost cultivat de către soțul ei, John Easterling, chiar în casa lor din Santa Barbara – California.

Surse: express.co.uk / independent.co.uk


Please support my work by sharing: