2 iunie 2020

Pacienții din UK vor avea acces mai rapid la canabisul medical

Foto: cdn.shopify.com

Please support my work by sharing:

Luni, 2 martie, guvernul britanic a declarat că au fost schimbate restricțiile de import pentru canabis medical, ceea ce ar trebui să permită companiilor din Marea Britanie să comande și să dețină mai multe stocuri din străinătate.

Canabisul medical a fost legalizat în Marea Britanie în urmă cu aproape 18 luni, dar puține produse au fost prescrise. În ciuda faptului că este cel mai mare producător mondial de canabis medical, Marea Britanie încă importă o mulțime de medicamente pe bază de canabis din alte țări.

Deoarece canabisul medical este, de asemenea, un medicament fără licență în UK, orice rețetă trebuie revizuită la fiecare 30 de zile de către medicii specialiști – o restricție care poate duce la întârzieri suplimentare. Dar, datorită noilor măsuri de la UK Home Office și de la Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate, aceste durate de așteptare ar trebui curând reduse semnificativ.

„Am luat măsuri pentru a permite medicilor specialiști să emită rețete pentru medicamentele pe bază de canabis, atunci când consideră că pacienții lor ar avea nevoie de acest tratament”, a declarat secretarul de stat, Priti Patel, într-un comunicat.

Modificarea restricțiilor ar trebui să permită angrosiștilor autorizați să importe cantități mai mari de produse pe bază de canabis și să țină provizii pentru utilizarea viitoare de către pacienții cu rețete.

„Schimbările făcute astăzi reprezintă un pas extraordinar către îmbunătățirea ofertei de medicamente pe bază de canabis, contribuind la asigurarea unui acces mai rapid și mai fiabil pentru pacienți”, a declarat secretarul de sănătate și asistență socială, Matt Hancock, într-o declarație.

Anul trecut a fost anunțat un experiment independent de doi ani cu canabis medical. Implicând până la 20.000 de pacienți din Marea Britanie, studiul va constata eficacitatea marijuanei medicale ca tratament pentru dureri cronice, epilepsie, scleroză multiplă și mai multe tulburări de sănătate mintală.

Necesitatea unor astfel de studii în Marea Britanie a devenit mai presantă în august anul trecut, după ce UK’s National Institute for Health and Care Excellence a concluzionat că există o „lipsă de dovezi cu privire la siguranța și eficacitatea pe termen lung a canabisului medicinal” pentru tratamentul afecțiunilor epileptice.

„Mai avem un drum lung de parcurs”, a continuat declarația lui Matt Hancock. „Avem nevoie de mai multe cercetări cu privire la calitatea și siguranța acestor medicamente și să facem tot ce putem pentru a reduce costurile și a elimina barierele, astfel încât, atunci când este cazul, pacienții să poată beneficia de aceste tratamente.”

Dr. Andy Yates, medicul farmaceutic din cadrul Centrului pentru Canabis Medical, a spus: „Suntem recunoscători că guvernul a ascultat preocupările valabile exprimate de membrii noștri și a răspuns cu măsuri care vor îmbunătăți imediat accesul la aceste medicamente noi pe bază de canabis și vor accelera înțelegerea clinică a utilizării lor. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm la detaliile cele mai fine ale modului în care acest lucru poate fi implementat acum”.

Sursa: analyticalcannabis.com


Please support my work by sharing: