2 iunie 2020

Perioada de înflorire

Please support my work by sharing:

Toți cei care cultivă sunt concentrații pe muguri când se află în faza de înflorire. Când am acordat o atenție mai mare în perioada de înflorire am observat că aceasta este mult mai complexă decât pare. Dacă înțelegem mai bine perioada de înflorire, acest lucru ne dă avantaje clare în creșterea mugurilor mai mari și mai gustoși. Primul lucru care trebuie să-l înțelegem este că perioada de înflorire nu este doar una singură, care durează din momentul schimbării ciclul de lumini pe programul 12/12, până la recoltă. Corect ar fi să spunem că marijuana are mai multe faze în perioada de înflorire. Patru mai exact.

Trebuie eliminată ideea că singura modificare a soluției nutritive este trecerea de la un conținut mare de N în faza de vegetație la unul mare de P/K în faza de înflorire.

Se pare că există mai multe lucruri ce se pot face plantelor.De exemplu unii cultivatori aleg să elimine progresiv cantitatea de N și să crească treptat cantitatea de nutrienți în faza de înflorire.

Înainte de-a intra în alte detalii cu privire la cele patru faze de înflorire, hai să recunoaștem că durata fazelor este determinată de genetica și condițiile de creștere.

La soiurile dominante sativa, se poate observa perioade de înflorire mai lungi decât la cele dominante indica. Dacă există scurgeri de lumină în timpul ciclului de 12/12, condiții de creștere nepotrivite, sau nutrienți de proastă calitate, plantele nu se vor maturiza la fel de rapid pe cât acestea ar trebui. Nici nu vor produce mult THC și nici nu vor lua în greutate.

Să aruncăm o privire la cele patru faze de înflorire:

Pre-Flowering — Începutul ciclului de lumină 12/12, plantele s-ar putea să-și arate sexul. Plantele de sex feminin, de obicei, au doar doua firicele albe la început care apar la intersecțiile stemului. Acest detaliu arată că planta este pregătită pentru înflorire. La clone, acest lucru se poate întâmpla imediat după ce sistemul de rădăcini este amplu, pre-flowers este un semn clar că plantele sunt suficient de mature pentru a schimba ciclul de lumină la 12/12.

Early Flowering — Începe la câteva zile după ciclul de 12/12

Pre-flowers vor deveni early flowers (flori timpurii).Dezvoltarea generoasă și rapidă a “early flowers” este crucială. În faza de “early flowering” mugurii se schimbă din ce în ce mai mult cu cât apar mai multe firicele albe. Aproape de sfârșitul fazei ,”early flowers” se transformă în muguri denși care încep să completeze internodurile plantei. Această fază durează de obicei 1-3 săptămâni după schimbarea ciclului de lumină în 12/12.

Peak Flowering — Atunci când mugurii sunt bine dezvoltați, cu glandele de rășină formate complet și structura florală matură (faza de înflorire maximă).Această fază este una importantă. Este atunci când planta se axează pe substanța THC, pe mărime și greutate. Probleme cu temperatura, umiditate, dăunători, boli, condiții sau nutrienții sunt factorii ce pot reduce drastic recolta. Fiecare tulpină este diferită dar adăugând valorile corecte de fosfor și potasiu în perioada de “peak flowering”, garantat va crește dimensiunea mugurilor și valoarea THC-ului.

Un factor important mai este și temperatura, care nu are voie să fie mai mare de 24-25 grade, deoarece căldura excesivă face mugurii să se întindă pentru a fi mai aerisiți.

Monitorizarea mugurilor în această perioadă se poate face cu un microscop (de bijuterii) pentru a urmări dezvoltarea și starea tricomilor. Aceasta este metoda cea mai exactă pentru a știi dacă mugurii sunt gata de recoltat.

Late flowering — Când glandele de rășină și firele de pe muguri încep să se deterioreze, dar nu atat de deteriorate încât arată ca și cum ar fi supramaturați, atunci plantele sunt în perioada de late flowering (înflorire târzie). De exemplu, dacă un străin care are un timp de înflorire de 8 săptămâni, săptămâna 7-8 va fi faza de late flowering. Aceasta este perioada în care orice fel de nutrienți se stopează, se face flush pentru a elimina orice formă de poluanți și săruri stocate în sol.

Bineînțeles, este recomandat să nu se folosească niciun fel de nutrienți, să învețe fiecare cultivator metodele de cultivare, etapa de vegetație, calitatea semințelor, calitatea solului, hrana plantei, mediul de cultură, etc.

Și nu în ultimul rând: să cunoască și să respecte legile statului cu privire la cultivarea plantelor în țara unde se află!

Stay safe, Grow big, Happy trip!

Please support my work by sharing: