2 iunie 2020

Poliția din Atlanta desființează unitatea de droguri pentru a se concentra asupra criminalității reale

Foto: newcastleherald.com.au

Please support my work by sharing:

Departamentul de Poliție din Atlanta a anunțat săptămâna trecută că își desființează unitatea de stupefiante, astfel încât să poată combate crima violentă.

Potrivit unui raport al WSB-TV Atlanta, toți ofițerii din unitatea de droguri vor fi repartizați în alte zone. În loc să-și concentreze eforturile asupra raidurilor din miezul nopții asupra persoanelor care dețin o plantă de canabis, polițiștii din Atlanta se vor concentra pe oprirea violenței împotriva cetățenilor.

“Este o mișcare riscantă”, a declarat un veteran ofițer de la narcotice, (cerând să nu-i fie publicat numele). „Sper că pe termen lung această mișcare să aibă succes. Îmi doresc ca Atlanta să fie un loc sigur pentru cetățeni”, a declarat ofițerul.

Faptul că ofițerii se vor concentra acum pe prevenirea vătămării și nu pe persoanele care cultivă canabis, este monumental. Atlanta se așteaptă ca fiecare departament din țară să le urmeze exemplul.

Zeci de mii de raiduri au loc în fiecare an asupra oamenilor pentru substanțe ilegale, în timp ce sute de mii de acte de viol și crime continuă să rămână nerezolvate.

Dacă, de exemplu, sunteți ucis astăzi, există doar 60% șanse ca poliția să prindă vinovatul iar în cazul unui viol numărul scade la 3%. Asta pentru că poliția alocă o mare parte din timp și resurse pentru infractori non-violenți cum ar fi un fumător sau un crescător de canabis.

Deocamdată, se pare că Departamentul de Poliție din Atlanta se deplasează în direcția bună.

Sursa: thefreethoughtproject.com


Please support my work by sharing: