Povestea vieții

208 Views

De ce a dispărut CPC? Pe scurt, din motive de DIICOT, dar hai să începem cu începutul.

În 2005 am fumat pentru prima dată un joint. M-am rupt de realitate (în sensul bun al cuvântului) iar senzația a fost .. wow! Atunci am început să citesc despre canabis, despre cultivarea acestei plante, pentru că vroiam să-mi cultiv singur. Eram într-o țară unde îmi permitea să cultiv pentru uz personal până la 3 plante. Nu după mult timp am aflat că e și un bun medicament pentru foarte multe boli. Tratamentele naturiste au fost și vor rămâne întotdeauna cele mai bune tratamente. Dar canabisul? E uimitor ce poate face această plantă! Și tocmai din această cauză am început să citesc tot mai mult despre canabis. Am contactat tot felul de persoane specializate pentru a mă lămuri cum de această plantă poate oferi atât de multe beneficii dar totuși este ilegală! Nu înțelegeam de ce! Adică, avem tratament împotriva cancerului, epilepsiei și a altor boli și totuși nu-l folosim. Ok, înțeleg, poți fuma și asta îți dă o stare de high, de bună dispoziție, și asta e suficient pentru cei de la putere să facă această plantă ilegală. Dar nu e doar atât! După ani de cercetări  în care m-am focusat pe această plantă, am aflat adevăratul motiv pentru care (cel puțin în Romania) nu este legală această plantă, mai mult de atât, e considerată un drog de risc!

În 2008 am înființat Comunitatea Pro Cannabis (CPC) împreună cu fratele meu, printr-un forum. Eram o mână de oameni care discutam despre canabis. Lună de lună ne înmulțeam, împărțeam idei, cunoștințe și teorii. În 2009 ne-am făcut propriul website profesional, un loc virtual unde ne întâlneam cu membri și discutam atât despre întrebuințările canabisului pe plan medical cât și despre cel recreațional.

În 2010 ne-am deschis un magazin online de semințe de canabis cu propriul brand, CPC SEEDS. Nu ne gândeam atunci că acel magazin va avea vânzările care le-a avut, l-am deschis mai mult pentru membrii noștri, pentru a le oferi semințe de calitate și pentru a ne intra niște bani pentru întreținerea siteului. Pe vremea aceea nu era nici un magazin de semințe de canabis în România. Nu eram nici noi în țară atunci, eram plecați pe alte meleaguri la muncă, visând la un viitor mai bun.

În 2012 ne-am întors în România, în orașul natal Târgu Mureș, unde am continuat proiectele CPC. Pe forumul CPC erau tot mai mulți membri (la un moment dat aveam 19.000 de utilizatori unici), magazinul mergea bine, website-ul prospera cu articole.

În 2013 un nou proiect era pus pe piața românească, o revistă ce conținea articole despre cultivarea corectă, despre proprietățile medicale ale plantei, interviuri și cam tot ce ținea de canabis. Revista VOCEA CPC, o revistă ce-o ofeream în format electronic, gratuit.

În 2014 am scris prima carte despre canabis, în limba română, GHIDUL CRESCĂTORULUI. O carte tot în format electronic disponibilă pentru oricine.

În 2015 însă, am avut neplăcerea de-a ne trezi într-o dimineață cu faimoșii de la DIICOT la ușă, cu mandat de percheziție și arestare pe numele nostru! Asta se întâmpla exact într-o zi de luni, pe data de 5 octombrie. Venise tocmai de la București, DIICOT-ul central. După câteva ore de percheziție, evident că nu au găsit nimic ilegal. Au făcut percheziție atât la mine, la fratele meu cât și la mama acasă (pe bune!). În acel timp pe lângă CPC, aveam și un hobby care-mi mai ocupa din timp și mă făcea să mă rup de realitate, airsoftul. Pentru cei ce nu știu ce e airsoftul am să explic scurt: airsoftul este un sport internațional, o activitate recreativă, un joc, în cadrul căreia participanții, folosesc arme de airsoft, replici ale armelor reale, pentru a trage cu bile (BB’s) nemetalice (din plastic), cu scopul de a elimina adversarii. Se bazează exclusiv pe corectitudinea și fair-playul participanților. Acțiunea se desfășoară în diverse locații și poate varia ca desfășurare, în funcție de numărul participanților, stil de joc, echipament, etc. Astfel formam jocuri de CQB (Close Quarters Battle), scenarii de luptă preorganizate, simulări militare de luptă (mil-sim), reconstituiri istorice, competiții de tras la țintă și altele. Am ținut să scriu despre airsoft pentru că în acel moment dețineam mai multe replici, un sniper, două AK-uri, un M16, și trei pistoale, toate cu acte în regulă și bineînțeles le dețineam LEGAL! Care ulterior mi-au fost băgate pe gât cum că le folosesc la altceva, stimabilii de la DIICOT mi le-au confiscat în acea zi pe motiv că nu știu dacă sunt doar replici sau arme reale! Pe bune? Tu ca milițian, nu îți dai seama dacă o armă e reală sau nu? Shame bitch, shame!

Mi-au mai confiscat și banii care-i aveam atunci la mine, o sumă de 500 de euro și 200 de lei pe care nu i-am mai văzut niciodată, cică sunt bani făcuți din infracțiuni. Evident mi-au fost confiscate și semințele care le aveam, semințe în valoare de aproximativ 8000 de euro. Am fost înștiințat ulterior de către doamna procuroare că acele semințe vor fi distruse. Am întrebat-o că și banii vor fi distruși? Mă întreb unde au ajuns acei bani … anyway ..

Am fost duși la București în acea zi, în arestul poliției, secția 13. Eram suspecți de TRAFIC DE DROGURI. Da, se pare că vânzarea de semințe (deținerea, cumpărarea, vânzarea de semințe de canabis este legală) ne-a făcut traficanți. Mai mult de atât, aveam atunci șapte capete de acuzare și chiar vreau să vorbesc despre asta! În special despre una dintre ele.

Un agent DIICOT (sub acoperire) cumpărase semințe de la noi. Vânzarea de semințe o făceam doar online, neavând un magazin fizic. Adică intra comanda prin intermediul site-ului, și o trimiteam clientului prin serviciul de curierat. Niciodată nu ne întâlneam cu clienții, nu-i cunoșteam personal. Așa a cumpărat și acest agent semințe de la noi. Semințe care au fost puse la GERMINAT în sediul DIICOT la cererea procuroarei! Ok, fac o mică paranteză aici. Legea din România zice clar că, cultivarea de canabis pe teritoriul României este ilegală! Deci, voi ca și instituție, aveți voie să cultivați canabis? Ulterior mi s-a spus că vroiau să vadă ce vor ieși din acele semințe! Pe bune? Ce poate ieși din semințe de canabis? Castraveți? Roșii? Ardei? Evident că acele plante au fost distruse, cel puțin așa susțin ei…

Au făcut domnii de la DIICOT și un clip pe youtube, cu dedicație, cu arestarea mea, clip care începe cu o cultură de canabis (hahahahaha) care nici în ziua de azi nu știu a cui era, urmată de armele mele care la fel, n-au specificat că sunt replici, că le dețineam legal, care ulterior mi le-au înapoiat, care n-aveau nicio treabă cu cazul respectiv, cu banii care mi i-au confiscat, cu câteva stickere, un laptop, și două telefoane care erau într-un sertar, nefolosite și stricate. Pe bune domnilor? Doar atât puteți? Wow, ce captură ați făcut! Ăștia sunteți voi, arestați oameni care n-au nicio treabă cu ilegalitățile dar vă câcați pe voi când dați de un real infractor. Sunteți vai de mama voastră, vă credeți agenții lui pește dar în realitate sunteți niște păduchi infecți! Arestați copii care fumează un joint la colț de stradă și credeți că l-ați arestat pe Pablo Escobar. Da, ăștia sunteți! Nimeni în drum, nimicuri, rebuturi, bube pline cu puroi …

Revenind la caz, după aproximativ o lună de la arestarea noastră, am fost înștiințați că din acea faptă cu cele șapte capete de acuzare s-a transformat în șapte fapte, deci practic fiecare cap de acuzare s-a transformat în faptă. Deci nu mai riscam o pedeapsă cu încadrare de 2-7 ani, ci 7 pedepse! Super tare!

După multe înfățișări la tribunalul București în care le aduceam dovezi clare că n-am făcut trafic de droguri, că nu există nicio dovadă în acest caz, că totul e pus la cale de cei de la DIICOT, că totul e pentru a ne închide magazinul și distribuirea de semințe, se pare că doamna judecătoare ne privea ca pe niște traficanți. Practic nu aveau nicio dovadă împotriva noastră și totuși eram ținuți împotriva voinței noastre  în arestul poliției. Avocatul pe care ni l-am permis atunci, se pare că nu era calificat pe această temă însă era tot ce putem avea atunci. Conturile ne erau blocate deci practic nu aveam nimic, avocatul era plătit din banii prietenilor noștri care ne susțineau. Așa trecuse 5 luni de cercetări, târâți prin tribunal, noi tot arestați, puși sub aceleași acuzații false și fără dovezi. Un lucru bun (dacă pot să-i spun așa) e faptul că ne-au scos de la trafic de droguri și ne-au pus sub acuzația de complicitate la trafic de droguri. Aici eu n-am putut să înțeleg ceva, cum nici doamna judecătoare n-a putut să mă lămurească. Ok, să spunem că suntem complici la trafic, da? Bun! După cum spuneam mai devreme, una din cele 7 fapte era a domnului agent sub acoperire, pentru care mi-am luat un an și patru luni cu executare! Agentul a recunoscut că a cultivat canabis în sediul DIICOT care după maturizarea plantei, a distrus-o! Totul bine până aici, însă, întrebarea mea e următoarea: unde-i traficul? Adică dacă eram complice la trafic cum a menționat doamna judecătoare, înseamnă că trebuie să existe și traficul, logic, nu? Cum autor nu este, pentru că agentul nu a vândut nimic, cum poate exista complicitatea? Adică sunt complice la o faptă care nu există! Și totuși, am luat pentru această faptă 1,4 ani cu executare!

O altă faptă de complicitate care n-are logică. Un client a cumpărat semințe, a cultivat și a fost prins cu planta în casă. În fața judecătorului a recunoscut că a cultivat pentru uz personal, fapt pentru care acea persoană a fost condamnată pentru cultivare și consum propriu. Ei bine, eu am fost judecat și condamnat pentru complicitate la TRAFICUL de droguri a acelei persoane! Păi stai puțin, din nou, unde-i traficul? Ok, dacă-mi spunea că sunt complice la cultivare avea logică, dar așa? Cum pot lua eu un an și două luni la complicitate pentru trafic de droguri dacă nu există traficul?

Și așa au fost toate cele 7 cazuri pentru care eu împreună cu fratele meu am fost acuzați ca și complici la trafic de droguri care în realitate nu exista.

În februarie 2016 am fost transferați în arestul din Târgu Mureș. Aici, aceleași mizerii! Acum luptam pentru judecarea în stare de libertate. La sfârșitul lunii februarie am fost din nou transferați, de data aceasta în penitenciarul Târgu Mureș. Acolo am stat doar trei săptămâni, pentru că în cele din urmă ne-au dat drumul sub control judiciar, adică judecați în continuare dar în stare de libertate.

Am stat sub control judiciar un an și două luni, mai exact până la sfârșitul lunii mai, 2017. Atunci aflasem că judecătoria Târgu Mureș a ajuns la o decizie, 5 ani și 6 luni cu executare! 5 fucking ani!!! Pentru ce? Pentru că vindeam semințe de canabis pe cale legală? Pentru că pur și simplu voiau ei să fim un exemplu pentru alții? Bineînțeles că am făcut contestație, care bineînțeles a fost respinsă ca nefondată și așa am ajuns și la curtea de apel. Acolo după alte luni de cercetări au ajuns la concluzia că totuși 5 ani și 6 luni e prea mult. Așa au decis să rămânem la 3 ani, 2 luni și 20 de zile, evident, tot cu executare. Nu ne-am oprit acolo, așa că ne-am întors la București  și-am înaintat dosarul la Curtea Constituțională. Am înaintat toate căile de atac posibile însă în final am rămas la acei 3 ani, 2 luni și 20 de zile cu executare. Pedeapsă care am făcut-o în penitenciarul Târgu Mureș.

Am fost eliberați pentru bună purtare în luna iulie 2018. După aproape un an și 8 luni de executare (5 luni și trei săptămâni în arest 2015-2016 și un an și două luni în penitenciar 2017-2018).

Așa funcționează sistemul în România, cei ce au afaceri legale intră în pușcărie iar cei ce fură miliarde stau bine mersi în palatele lor. Avem un sistem infect, putred și demn de milă!

Și ca să repet ceea ce ne-a spus doamna procuroare: N-am să mă las până nu vă văd după gratii, pentru că ați umplut țara de canabis!

Doamna procuroare, dacă vă vând un cuțit și dvs înjunghiați pe cineva cu acel cuțit, asta mă face complice la crimă? Dacă vă vând o mașină, și dvs omorâți pe cineva într-un accident, asta mă face complice la crimă?
Am vândut semințe de canabis, pe cale legală, asta nu mă face un nenorocit de traficant! Pe site scria cât se poate de clar legea 143/2000 cu privire la canabis, scria cât se poate de clar că NU răspundem de acțiunile nimănui și fiecare client care cumpără semințe răspunde pentru acțiunile lui. Dar trebuia să vă spălați pe mâini, nu? Într-un an de filaj ați cheltuit ceva bani iar acei bani trebuiau justificați cumva. Cum puteați spune superiorilor că după un an de cheltuit bani pentru filaje nu ați arestat pe nimeni? Și cum sunteți mână în mână cu judecătorii, cum bine știți că puteți face abuzuri, v-a fost foarte ușor să distrugeți două vieți! Voi să fiți sănătoși!

Am pierdut o parte din familie, am pierdut prieteni dragi, am pierdut foarte mult în acei trei ani dar cei ce-au crezut în mine sunt și vor fi mereu alături de mine și mă vor susține mereu. Ei știu cine sunt cu adevărat! Și cu siguranță n-am să mă opresc aici, ați câștigat o luptă dar războiul continuă!


Sunt milioane de persoane bolnave care au nevoie  de tratamente cu uleiul de canabis și voi lupta ca și până acum alături de ei, am să le ofer toate informațiile de care vor avea nevoie, pentru că e dreptul lor să știe că există tratamente pentru cancer, pentru epilepsie, pentru alte boli fără efecte negative, fără dureri. Acum suntem mult mai mulți care oferim astfel de informații și până la urmă va afla toată țara despre proprietățile acestei plante. Ce veți face atunci? Ne veți aresta pe toți?

Am plecat din țară pentru că mi-e scârbă unde s-a ajuns cu țara aia, mi-e scârbă de cei ce profită de statutul lor, de funcțiile lor. S-a ajuns să se fure pe față, să se mintă pe față, să fim conduși de toți nenorociții tării! Avem o țară atât de frumoasă … păcat că-i populată de astfel de creaturi!

Și nu, nu mi-e rușine să recunosc că am fost în pușcărie pentru că știu că n-am făcut nimic ilegal. Mi-e rușine că există oameni ca voi, care leagă oameni nevinovați!

Ah, apropo, voi ăștia de la DIICOT, mi-ați spus neoficial că acea carte care am scris-o, Ghidul Crescătorului, e o carte care instigă la culturi de canabis. Am o veste pentru voi, tocmai am lansat o a doua carte, tot despre canabis, CANABISUL MEDICINAL – Ghidul Suprem către Sănătate! Am avut tot timpul din lume s-o scriu, datorită vouă! Lectură plăcută!

8 thoughts on “Povestea vieții

 1. Vă susțin! Faceți o treabă minunată, într-o bună zi vom reuși să avem o viață liniștită, într-o societate sănătoasă.

 2. Buna seara,
  Am ajuns din intamplare la povestea ta..cand ti se intampla lucruri care nu sunt logice intreaba-te ce vor sa te invete..Toata suferinta intr-o zi iti va fi rasplatita
  prin faptul ca vei reusii sa ajuti mii de oameni.
  Respect pentru tot ce faci si m-ar interesa sa cumpar cartea a doua pe care ai scris-o in 2018
  Eu chiar am comandat niste produse din canabis fara componenta care e “periculoasa”..dar culmea pachetul s-a intors la expeditor din cauza curierului.
  Stiu ca exista un doctor care si-a facut studiile in state si care se lupta cu Ministerul Sanatatii sa permita folosirea in scop medicinal.

  1. Bună Garbiela și mulțumesc pentru vorbele și susținerea ta. Încerc să învăț în fiecare zi câte ceva și cu siguranță acești ultimi ani au fost o lecție de viață, o lecție dură, care m-a întărit și care mi-a dat putere să merg mai departe! Am aflat cât de departe merg unii doar ca să-mi închidă gura, tot atât de departe voi merge și eu!
   Cartea o găsești pe acest site la linkul de mai jos. Este în format .pdf și o poți descărca gratuit:
   https://www.comunitateaprocanabis.info/carti-revista/canabisul-medicinal-ghidul-suprem-catre-sanatate/

   Doctorul de care vorbești este Dr. Costin Militaru care, în prezent, este singurul doctor din România care a absolvit The Medical Cannabis Institute din SUA, specializându-se pe tratamentele cu canabis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOTUL DESPRE CANABIS

Intrând pe siteul www.comunitateaprocanabis.info certificați faptul că ați împlinit vârsta de 18 ani. Acest website oferă informații despre planta de canabis.

Comunitatea Pro Canabis 2008-2019