2 iunie 2020

Psoriazis VS Ulei de Canabis

Please support my work by sharing:

O doamnă în vârstă de 59 de ani și-a tratat psoriazisul cu ulei de canabis.

În 2007, o doamnă (A.C.) în vârstă de 47 de ani a fost diagnosticată cu Psoriazis Palmar Vulgar.

Psoriazisul denumește o afecțiune care apare atunci când celulele pielii cresc prea repede. Semnale defecte din sistemul imunitar cauzează formarea de noi celule ale pielii în doar câteva zile, în loc de săptămâni, cum ar fi normal. Organismul nu are capacitatea de a integra excesul de celule, astfel încât acestea se adună pe suprafața pielii și formează leziuni. Leziunile variază ca aspect, în funcție de felul de psoriazis.

Există cinci tipuri de psoriazis: cu plăci (vulgar), gutos, pustular, inversat (flexural) și eritrodermic. Aproximativ 80% dintre persoanele care trăiesc cu psoriazis au plăci (psoriasis vulgaris). Această formă cauzează apariția unor porțiuni de piele groasă, solzoasă care pot fi albe, argintii, roșii. Aceste plăci se pot dezvolta oriunde pe piele, însă cele mai frecvente zone sunt pe coate, genunchi, zona lombară și pe scalp.

După acest diagnostic, A.C. a trecut printr-o serie de analize. După două biopsii, i s-a prescris multiple tratamente pe durata anilor cu diverse unguente și creme cum ar fi Dermovate, Sal-Ekarzin, Triderm și alte creme preparate în farmacie. Cum nici unul dintre aceste tratamente n-a avut efecte pozitive, s-a internat din nou în spital unde a intrat într-un program național în faza de testare sub formă injectabilă, numit ENBREL.

Enbrel și-a demonstrat capacitatea de a reduce rata de progresie și de a îmbunătății starea fizică, însă, a devenit incompatibil cu alte tratamente pe care le urma A.C. și a fost nevoită să renunțe la acest program.

Starea s-a agravat și soluțiile pentru vindecare s-au împuținat. După multe căutări pe internet, a găsit câteva siteuri de specialitate în care doctorii recomandau uleiul de canabis pentru psoriazis. Problema însă era că uleiul trebuia să conțină atât substanța CBD din canabis cât și cea de THC, în proporție aproape egală. În România nu avea de unde achiziționa legal acest ulei cu o astfel de concentrație și a ales să plece în Spania unde aflase de la nepotul ei că acolo există astfel de tratamente pe cale legală.

A.C. ne-a trimis aceste poze în care se observă evoluția vindecării în termen de doar o săptămână de la prima utilizare a uleiului.

Și acesta este doar unul din cazurile unde psoriazisul a fost tratat cu ulei de canabis.
Mai multe despre tratamentul cu ulei de canabis pentru psoriazis (în limba engleză) puteți citi în linkurile de mai jos:

Please support my work by sharing: