2 iunie 2020

Semnează petiția

Canabis în scop medicinal în România

https://www.petitieonline.com/canabis_in_scop_medicinal_in_romania

În Romania acest tratamentul cu canabis medicinal este legal însă nu poate fi utilizat, produs, prelucrat sau comercializat pentru că NU există! Mai mult de atât, chiar dacă ar fi procurat dintr-un alt stat în care este legal, nu am avea dreptul să îl folosim pentru sănătatea noastră, deoarece specialiștii din Ministerul Sănătății sustin că nu au norme legale prin care să legifereze deținerea și/sau utilizarea de canabis medicinal de către un cetățean român.

Legal, în acest moment, ar trebui să îl putem procura în baza unei rețete medicale, însă medicii nu au competență în acest domeniu nou, iar farmaciile nu îl dețin spre comercializare.  

Se cer studii clinice făcute în România, însă actuala legislație nu permite efecturea acestora. Se dorește o reală comunicare în domeniu, însă nu există conferințe organizate periodic pentru a informa specialiștii medicali despre ultimele cercetări în privinta canabisului medicinal. Nu mai vorbim despre specializări efective în acest domeniu nou, cel al canabisologiei.

Faptul că mii de studii au fost publicate de către cele mai importante universități de medicină din lume, centre de cercetare, reviste medicale, biochimiști și alți specialisti reputați, nu par încă argumente serioase pentru ca România să aibă în vedere demitizarea unei plante, eliminarea stigmatului asociat canabisului și acceptarea acestuia ca o soluție complementară viabilă de tratament medical.

Vă rugăm să semnați aceasta petiție și să o distribuiți cât mai multor cunoscuți, pentru a putea să transmitem prin decizia noastră, că este important ca România să aibă, cât mai curând, o legislație coerentă, uniformă și care să permită în fapt utilizarea canabisului în scop medicinal. 

Inițiatorii acestei petiții sunt un grup de oameni, care fie sunt bolnavi, fie au bolnavi în familie sau specialiști din domeniu care înțeleg fenomenul și care, caută să găsească variante de tratament, șanse la viață, drepturi egale de acces la tratament și sunt informați și deplin conștienți de tratamentul pe care îl solicită legal, în România!  

Cu toții avem dreptul să ne alegem calea de a ne trata, dreptul la viață!

https://www.petitieonline.com/canabis_in_scop_medicinal_in_romania

Vrei și tu canabis medicinal în România?
Alătură-te acestei minunate echipe!
https://canabisromania.ro/

Descarcă Propunerea Legislativă privind regimul juridic al plantei de canabis