Dum. feb. 16th, 2020

Tulpini de canabis rare

Please support my work by sharing:

De-a lungul istoriei marijuanei, crescătorii s-au străduit să găsească cele mai bune exemplare posibile din fiecare tulpină pentru a pune stăpânire pe plantele de cea mai înaltă calitate, pentru a-și rafina linia și pentru a obține hibrizi noi, mai potenți și mai impresionanți. Dar adevărul este că mama natură este imprevizibilă și uneori ne surprinde și ne încântă cu unele plante unice și ieșite din comun, care ies în evidență pentru morfologia sau capacitatea lor de adaptare, dezvoltând trăsături foarte diferite la ceea ce considerăm în mod obișnuit.

Curiozitatea botanică a determinat unii crescători care au întâlnit aceste „tulpini mutante” să investigheze dacă dețin caracteristici interesante care ar putea fi utilizate în reproducerea canabisului, popularizând astfel particularitățile și avantajele hibrizilor.

Dr. Grinspoon

Dr. Grinspoon cultivată indoor

Una dintre cele mai populare tulpini neobișnuite este Dr. Grinspoon, o sativa de moștenire pură, care se remarcă pentru înălțimea ei, stringentă și zveltă, atingând înălțimi considerabile chiar și cu o perioadă vegetativă scurtă.

Această super sativă produce muguri foarte lungi, subțiri și separați, dezvoltându-se independent și departe unul de celălalt, sub formă de turele mici, păroase și rășinoase. Aceasta este o trăsătură foarte neobișnuită, deoarece planta seamănă cu greu cu un specimen de canabis.

Dr. Grinspoon aproape de recoltare

La prima vedere poate să nu pară o plantă de marijuana ci mai degrabă un tufiș păros sau un fel de viță de vie.

Chiar și așa, aspectul ei ciudat, perioada lungă de înflorire (95 de zile) și productivitatea modestă sunt compensate de un nivel ridicat de THC, la fel cu cele mai bune sative, foarte asemănătoare cu cea a tulpinilor Haze. Acest soi este recomandat pentru a îmbunătăți starea de spirit și pentru toate tipurile de activități creative și chiar fizice.

DucksFoot

Ducksfoot

DucksFoot este originar din Australia și are o mutație rară care îl face să dezvolte „frunze îmbrăcate”, foarte diferite de cele cunoscute de noi. Aceste frunze arată într-adevăr ca un Ducks Foot (Picior de Rață).

Aceasta se datorează unei gene recesive de obicei întâlnite la tulpinile dominante sativa, Așadar, dacă întâlniți vreodată un fenotip cu această genă, îl puteți păstra și puteți face unele reproduceri, așa cum a făcut creatorul original al tulpinii, Wally Duck. Încrucișarea lui DucksFoot cu o tulpină obișnuită va duce la aproximativ 25% din urmași cu această trăsătură rară.

Acest aspect unic și faptul că mirosul său este foarte fin în comparație cu mirosul tulpinilor obișnuite, îl face să treacă aproape neobservat, ascunzându-se printre alte plante fără a atrage atenția. Este o tulpină ideală pentru creșterea outdoor fiind foarte discretă. 😉

Aroma este un amestec de piper și note de tămâie și nu în ultimul rând, trebuie spus că are un efect minunat, relaxant.

Frisian Duck (un hibrid de DucksFoot)

Frisian Duck de la Dutch Passion

Frisian Duck, este o încrucișare de Super Skunk cu Purple Star și Hibrid DucksFoot. Această tulpină a fost creată pentru ca oamenii să se poată bucura de legendarul DucksFoot. Frisian Duck este un hibrid creat special pentru culturile în aer liber, cu rezistență ridicată la frig și dăunători, rezistență moștenită de la părintele DucksFoot. Dezvoltă și boboci purpurii frumoși, cu un parfum minunat.

Frisian Duck moștenește, de asemenea, frunzele de la DucksFoot, ceea ce îl face și mai discret; este o tulpină ideală pentru grădinăritul cu profil scăzut și pentru creșterea în aer liber, de asemenea, fiind o tulpină rezistență, este perfectă pentru cultivatorii neexperimentați care doresc să învețe elementele de bază.

Bindi Buds sau ABC (Australian Bastard Cannabis)

ABC, Australian Bastard Cannabis (Cannabisculture.com)

ABC este un fenotip descoperit în Australia în anii ’70, care se remarcă pentru morfologia ciudată, care, după cum puteți vedea, seamănă cu canabisul sativa.

Unii susțin că este vorba despre o tulpină australiană derivată din prima plantă de canabis sativa introdusă în zonă, din cauza diferențelor genetice uriașe, dar adevărul este că nu există dovezi concludente care să susțină acest lucru; ar putea fi, de asemenea, o mutație extravagantă a unei tulpini neobișnuite, care a rămas stabilă în timp.

Plantele ABC cresc ca un arbust stufos, cu frunze mici, aglomerate și lucioase, cu margini netede și o lungime maximă de 5 cm și cu un aspect haotic.

Frunză de ABC (Cannabiculture.com)

De fapt, această structură (inclusiv aroma sa citrică și picantă, în mod distinct sativa) este foarte asemănătoare cu cea a Dr. Grinspoon.

Această structură neobișnuită asigură o rezistență ridicată la frig și mucegaiuri, precum și o discreție totală, motiv pentru care unii crescători au încercat să o încrucișeze cu alte tulpini pentru a-i ridica nivelul de THC (conținutul său mediu de THC fiind de aproximativ 5%).

Dar încă nu s-a dezvoltat un hibrid stabil, datorită faptului că gena responsabilă pentru această trăsătură este recesivă.

Deep Chunk

Deep Chunk de la Tom Hill

Tot în anii 70, crescătorul de canabis Tom Hill a lansat o nouă tulpină pentru piața de canabis din California, Deep Chunk, o tulpină pură indica, care a obținut rapid recunoașterea pentru trăsăturile impresionante.

Această tulpină crește puternică și robustă, dezvoltând tulpini rezistente și este gata de recoltat după o perioadă de înflorire relativ scurtă, oferind un randament mediu de muguri plini cu tricomi. High-ul este intens, relaxant, distractiv și de lungă durată. Mărimea și grosimea frunzelor sunt nemaipomenite, care este una dintre principalele caracteristici ale acestei tulpini, ținând cont de genetica pură indica.

Deep Chunk este foarte apreciată de cultivatorii care iubesc tulpinile tradiționale și de înaltă calitate. Vestea proastă este că va trebui să o obțineți sub formă de clone sau semințe produse de alți crescători, deoarece Deep Chunk original nu mai este disponibil pe piață.

Fără îndoială, acestea sunt unele dintre cele mai interesante și ciudate tulpini din lumea canabisului, dar puteți paria că Mama Natură ne va surprinde cu alte tulpini misterioase în viitor.

Sursa: alchimiaweb.com

Please support my work by sharing: