Utilizarea solvenților în extractele din canabis

281 Views

Solvenții organici cu hidrocarburi oferă beneficii esențiale în extracția de canabis pentru pacienți, producători și factorii de decizie politică.

Extracția pe bază de solvenți organici este foarte răspândită în întreaga industrie chimică, alimentară, de îngrijire personală, farmaceutică și parfumerie, precum și multe altele. Industria modernă de canabis a reluat, în esență, metodologiile actuale din aceste industrii anterioare. Extracția canabisului utilizând solvenți organici este ușor comparabilă cu cea a absoluturilor pentru industria de îngrijire personală și parfumerie.

“Mai întâi, la materialul vegetal se adaugă un solvent organic, cum ar fi hexan, pentru a ajuta la extragerea compușilor nepolari. Această soluție este filtrată și concentrată prin distilare pentru a produce o masă cerată numită ‚placă’. Componenții mai polari, mai aromați, sunt extrași din placă în etanol. Atunci când etanolul se evaporă, un ulei – absolut – este lăsat în urmă”.

Procesul explicat mai sus implică utilizarea a două extracții consecutive utilizând doi solvenți organici diferiți. Acest proces sau un proces similar este folosit pentru a face concentrat de vanilie, ulei de trandafir, concentrat de iasomie, concentrat de mimoza, ceara de albine si multe alte derivate naturale pe care le bucurăm în viața noastră de zi cu zi. Același proces este utilizat în prezent pentru fabricarea concentratelor de canabis.

De ce hidrocarburi?

În prezent, solvenții cei mai cunoscuți pentru extracțiile de canabis sunt butanul și propanul, deși CO2, etanolul și căldura și presiunea sunt de asemenea utilizate. Acești solvenți de hidrocarburi sunt aleși în raport cu alți solvenți organici, deoarece sunt superiori în scopul obținerii economice a unor extracte de înaltă calitate, în ritm accelerat, în condiții de siguranță.

Acestea sunt produse utilizându-se solvenți organici de calitate care se testează la specificațiile instrumentului. Mai puțin timp de prelucrare la un cost mai mic creează o ofertă mai mare de produs de calitate. Aceasta, la rândul său, determină scăderea prețului pe unitate odată ce cererea este îndeplinită și duce la creșterea accesului rezonabil la pacienți. Este important de menționat că aceeași calitate, punctul de preț sau puritatea extractelor produse din extracția cu solvent organic nu pot fi reproduse utilizând extracția cu CO2 sau orice altă metodă de extracție bazată pe solvent neorganic.

În consecință, există posibilitatea ca neacordarea acestor tipuri de produse pe o piață legală să determine o cerere pentru aceleași produse pe piața neagră, la un preț mai mare. Extracția de hidrocarburi de pe piața neagră se realizează de obicei folosind o tehnică numită explozie deschisă, care reprezintă un pericol extrem pentru mediul înconjurător datorită volumului său mare de deșeuri de a nu utiliza un sistem cu buclă închisă și reprezintă un pericol extrem de sigur, care ar putea provoca incendii și explozii. Permițând pacienților să cumpere aceste produse finale într-un magazin la un preț scăzut i-ar descuraja să le facă acasă și ar putea pune în pericol pe ei înșiși, mediul și vecinii lor.

Probleme de siguranță locală

Utilizarea solvenților organici pentru extracția de canabis este dezbătută din cauza siguranței procesului de fabricație, a consumatorului final și al mediului. Solvenții organici definiți de lege sunt “orice compus organic care este exploziv sau foarte inflamabil, inclusiv nafta petrolului și hidrocarburile lichide comprimate cum ar fi butanul, izobutanul, propanul și propilena”.

În mod superficial, scopul acestei secțiuni este evitarea accidentelor care duc la incendii care pot pune în pericol viața operatorilor de producție, a afacerilor și a vecinilor. Pentru a asigura siguranța locală, producătorii iau, de obicei, toate măsurile de precauție disponibile, așa cum este cerut de Authority Having Jurisdiction (AHJ). Aceste măsuri de precauție pot fi explicate ca o abordare în două direcții pentru a elimina posibilitatea apariției unui incendiu sau a unor explozii.

Primul vârf face ca întregul spațiu de extracție să fie o încăpere din clasa 1 divizie 1 (C1D1). Clasificarea camerei C1D1 este definită de Asociația Națională de Protecție împotriva Incendiilor, așa cum se menționează în NFPA 58, Codul Gazului Petrol lichefiat. Codurile NFPA, standardele, practicile recomandate și ghidurile sunt dezvoltate printr-un proces de dezvoltare a standardelor de consens, aprobat de Institutul Național pentru Standarde Americane.

Un spațiu C1D1 asigură că tot aerul din cameră este în mod constant înlocuit. În plus față de aceste protecții există un detector de solvenți care pornește sistemul HVAC de urgență când detectorul detectează nivelul de solvent în cameră de 25% din limita inferioară de inflamabilitate (LFL). LFL este cantitatea absolută cea mai mică de solvent care trebuie să existe în aer cu o sursă de aprindere pentru a provoca o flacără.

Al doilea punct al acestei abordări cu două direcții este angajarea unui operator instruit pentru a lucra cu un extractor certificat, revizuit de colegi și cu buclă închisă. Echipamentul este construit special pentru acest scop, conceput pentru a funcționa într-un mediu C1D1 cu cele mai înalte standarde de siguranță.

Pe piețele stabilite, echipamentul și mediul înconjurător sunt periodic deservite și inspectate pentru a fi respectate de către AHJ și inginerul de certificare. Ca rezultat al acestor protecții, extracția cu solvent este extrem de sigură și nu au fost raportate leziuni majore, incidente de incendii sau explozii într-o instalație de extracție a canabisului reglementată până în prezent.

Preocupări privind siguranța sănătății

În mod natural, există îngrijorarea că operatorul va fi supraexpus la solvent, cauzând complicații de sănătate sau consumatorul final poate ingera produsul care conține solvent rezidual care îi poate dăuna.

Ca cerință privind mediul de extracție, este necesar să se înlocuiască în mod constant aerul din camera C1D1, să se înlocuiască spontan întregul aer în cazul în care detectorul citește 25% din LFL și să utilizeze echipamentul revizuit de către un operator instruit.

Colorado a schimbat conținutul de solvenți rezidual în extractele de canabis pentru a fi în concordanță cu industria farmaceutică.

“Limitele propuse sunt în concordanță cu cele adoptate de organizația internațională pentru solvenții reziduali în produse farmaceutice și de către Asociația Laboratoarelor de Sănătate Publică pentru solvenții reziduali din extractele de canabis. Aceste limite bazate pe sănătate (cu excepția benzenului) se bazează pe toxicitatea solvenților individuali și pe magnitudinea expunerii care se așteaptă să apară la consumarea a zece grame. “

Necesar pentru cercetare

Permițând fabricanților de canabis să utilizeze solvenți pentru procesare, precum toate celelalte industrii conexe, asigurând un “acces rezonabil” sigur la pacienți. Permiterea solvenților deschide calea pentru dezvoltarea cunoștințelor pentru întreaga industrie. Pentru a obține produse de puritate mai bune sau izolate pentru formulări mai bune ale produselor și pentru scopuri de cercetare, solvenții sunt absolut necesari.

THCA este un canabinoid foarte valoros care se degradează ușor în THC sub presiune, vid și / sau căldură. Același lucru este valabil pentru CBDA, THCVA, CBDVA, CBGA, CBCA, etc. Datorită restrângerii cercetării, mulți dintre acești compuși au avut doar cantitatea minimă de cercetare efectuată pe ele pentru a determina că au un mare potențial.

Concluzie

Guvernele din întreaga lume ar trebui să permită utilizarea solvenților cu hidrocarburi organice pentru utilizarea în fabricarea extractelor de canabis. În conformitate cu regulamentul guvernului, beneficiile vor spori “accesul rezonabil” al pacienților, vor crea o calitate superioară și o diversitate mai mare de produse pentru pacienți, vor oferi producătorilor posibilitatea de a dezvolta cercetare în domeniul canabisului și ar elimina o piață potențială neagră, împreună cu pericolele asociate nereglementată și adesea periculoasă de extracție al canabisului.

Sean Winfield
Chief Marketing Officer
ExtractionTek Solutions
Philip Kwong
[email protected]
extractiontek.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TOTUL DESPRE CANABIS

Intrând pe siteul www.comunitateaprocanabis.info certificați faptul că ați împlinit vârsta de 18 ani. Acest website oferă informații despre canabis.

Comunitatea Pro Canabis 2008-2019