1 iunie 2020

Vigoarea hibrizilor

Please support my work by sharing:

Hibrizii plantei de canabis prezintă o caracteristică întâlnită adesea în înmulțirea plantelor, numită ”vigoarea hibrizilor”. Atunci când se încrucișează varietăți diferite, lăstarii (care acum sunt hibrizi) sunt adeseori mai sănătoși și în general mai viguroși și mai de dorit decât oricare dintre părinți.

Acest fenomen apare adesea în urma încrucișării unei varietăți temperate, având ciclul de viață scurt cu o varietate tropicală cu ciclu lung de viață. Un exemplu ar fi încrucișarea unei varietăți afgane cu una columbiană sau central-africană.

Cultivatorii grădinilor exterioare vor de obicei plante care să ajungă cât mai repede la maturitate, această încrucișare fiind o modalitate tipică de a începe căutarea indivizilor care au o maturizare rapidă specifică varietăților afgane și potența extraordinară specifică varietăților africane.

Odată găsiți, acești indivizi sunt încrucișați, folosindu-se cele mai bune plante-mamă pentru recolta viitoare de semințe. După câteva generații, această nouă varietate hibridă începe ”să se înmulțească cu adevărat”, adică toate plantele vor fi asemănătoare.

Iată o modalitate aplicabilă pentru interior pentru a afla care dintre plante înflorește mai devreme. Se reduce fotoperioada la 14,5 ore și după două săptămâni se poate observa primele semne ale înfloririi plantelor femele. Primele plante care încep să înflorească sunt cele mai rapide.

Dacă nu înflorește nicio plantă, se micșorează ciclul de lumină la 14 ore. Se repetă acest proces de reducere a ciclului cu câte o jumătate de oră de fiecare dată și se verifică rezultatul după 10-14 zile. Aceasta este o metodă foarte eficientă de a determina cât de repede înfloresc plantele. În timpul iernii, cultivatorii cresc un rând de cultură la lumină artificială (indoor).

Plantele-mamă care înfloresc cel mai devreme sunt folosite apoi pentru înmulțirea și obținerea semințelor pentru cultura exterioară din vară.

Însămânțarea excesivă realizată în interior poate avea ca urmare obținerea unei potențe inconștiente, dacă unul din părinți a avut o potență mult mai scăzută decât celălalt. În acest caz, se încrucișează hibrizii cu varietatea africană inițială sau părintele potent pentru a revigora stocul.

Please support my work by sharing: