lun. mart. 30th, 2020

WEEDSAI CPC

Please support my work by sharing:

Bine v-am regăsit la un nou material marca CPC. Înainte de-a trece la subiect, trebuie să menționez faptul că acest material este strict în scop informativ și educațional!

Astea fiind spuse, astăzi am să vă prezint un experiment și anume crearea unei plante de canabis în bonsai, de acolo și numele de WEEDSAI. Este primul meu experiment de acest fel (deci, nu criticați).

Pentru a creea un weedsai nu este nevoie de o sămânță specială. Am folosit o sămânță feminizată din soiul White Widow. Toți cultivatorii știu (sau ar trebui să știe) că sănătatea și dezvoltarea oricărei plante pornește de la rădăcini. Rădăcini sănătoase înseamnă o plantă sănătoasă. Cu cât solul este mai bogat în nutrienți, ghiveciul mare pentru a lăsa rădăcinile să se dezvolte, cu atât planta va crește mai mare și mai frumoasă.

Un bonsai este în esență un arbore în miniatură. Cu toate acestea, termenul de bonsai nu se referă la o specie specifică de copac sau plantă, ci mai degrabă la tehnica de creștere folosită pentru păstrarea acestora la dimensiuni mici. Scopul creșterii unui bonsai este de a dezvolta o plantă sănătoasă, matură, autentică, o miniatură a plantei naturale.

Originară din China antică și Japonia, practica cultivării bonsailor a durat mai bine de o mie de ani. Tradus din japoneză, cuvântul bonsai înseamnă „plantat în recipient”. Prin plantarea copacilor/plantelor în ghivece de dimensiuni foarte mici, capacitatea lor de a dezvolta sisteme radiculare extinse este restricționată, ceea ce duce la dimensiunea lor în miniatură.

Ceea ce am făcut eu pentru acest mic experiment, a fost să-i ofer plantei un ciclu de lumină normală, hrana corespunzătoare dar în schimb am lăsat-o într-un ghiveci foarte mic pentru a nu lăsa rădăcinile să se dezvolte. În felul acesta am creat o plantă sănătoasă dar extrem de mică. Planta din acest material a fost ținută în perioada de vegetație 8 săptămâni și alte aproape 5 săptămâni în perioada de înflorire, adică un total de peste 13 săptămâni. După cât de mică e plăntuța, greu de crezut, nu-i așa?

Totuși, acesta este adevărul. Acest experiment a fost făcut din pură curiozitate pentru că, de ce nu, dacă tot am șansa legală de-a cultiva canabis ar fi păcat să nu profit de ocazie. Vorba aia: practica e mama învățăturii!

Dacă vă aflați și voi într-o țară unde legea vă permite cultivarea canabisului pentru uz propriu, vă recomand cu căldură să încercați acest experiment. Satisfacția este uimitoare!

Mai jos aveți un clip cu evoluția acestui mic experiment. Cu această ocazie vă invit să vă abonați la canalul CPC de pe youtube pentru a primi notificări de fiecare dată când mai fac clipuri educaționale. Vă mulțumesc!

Weedsai CPC

PS: Vă las un spoiler cu al doilea experiment weedsai, care este puțin diferit de cel prezentat mai sus.

weedsai cpc – amnesia haze – în curând pe cpc

Please support my work by sharing: